Rusko odmietlo obvinenia USA zo zámerného útoku na postavenia sýrskej opozície

NETKY.SK • 17 September 2017, 14:08 • 2 min
Rusko odmietlo obvinenia USA zo zámerného útoku na postavenia sýrskej opozície

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany dnes odmietlo tvrdenia amerického Pentagónu, že sobotňajší nálet ruských lietadiel na postavenia sýrskej opozície v blízkosti sýrskeho mesta Dajr az-Zaur bol zámerný.

slovakia

left justify in out

Ruský rezort zdôraznil, že ruské lietadlá v Sýrii útočia len na pozície teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

 

Predstaviteľ ruského ministerstva, generálmajor Igor Konašenkov, dnes podľa agentúry TASS uviedol, že o hraniciach operácie proti sýrskym protivládnym povstalcom boli USA vopred informované prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov.

 

Konašenkov vysvetlil, že ruské vojenské letectvo podniká svoje nálety v Sýrii na základe údajov vojenskej rozviedky, ktoré sú ešte preverované z niekoľkých ďalších zdrojov. Uviedol, že pri náletoch ruské lietadlá likvidujú v prvom rade palebné postavenia IS, z ktorých islamisti vedú sústredenú paľbu na pozície sýrskej vládnej armády.

 

Konašenkovovo vyhlásenie je reakciou na obvinenie, ktoré Rusku v sobotu adresoval americký Pentagón, keď tvrdil, že ruské lietadlá zaútočili na ciele v blízkosti sýrskeho mesta Dajr az-Zaur aj keď ruská strana vedela, že sa tam nachádzajú Spojenými štátmi podporované vojenské jednotky a vojenskí poradcovia koaličných síl. Zranenia pri tomto útoku utrpeli šiesti príslušníci Kurdmi vedených Sýrskych demokratických síl (SDF), spresnila agentúra AP.

 

Pentagón dodal, že príslušníci koaličných síl, ktorí SDF poskytujú výcvik a podporu neboli zranení.

Velenie SDF vo svojom vyhlásení zo soboty dopoludnia uviedlo, že k útoku došlo na východnej strane toku rieky Eufrat v priemyselnej oblasti, ktorá bola nedávno oslobodená od militantov IS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies