Obranca Floridy spochybnil celý reštart NHL, v stávke je zdravie hráčov

NETKY.SK • 2 Jún 2020, 18:30 • 2 min
Obranca Floridy spochybnil celý reštart NHL, v stávke je zdravie hráčov

SUNRISE - Jeden z najlepších obrancov zámorskej hokejovej ligy NHL Švéd Anton Stralman vyjadril obavy, či dokáže vedenie NHL po reštarte ligy zaručiť hráčom ich bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Dlhodobo chorý

Švédsky hokejista trpí už dlhé roky ochorením priedušiek - bronchiektáziou a keďže patrí do rizikovej skupiny, bojí sa, že by sa po zvýšenom kontakte s ľuďmi mohol nakaziť koronavírusom.

 

Obavy sú na mieste 

"Myslím si, že obavy sú na mieste," vyjadril sa 33-ročný Stralman ohľadne plánovaného reštartu zámorskej profiligy. "Na celú vec sa dá pozerať z viacerých strán. Viem, že každý si želá návrat k hokeju, no prvoradá musí byť bezpečnosť. A to trochu vzbudzuje obavy. Aj keď väčšina hráčov sú mladí a zdraví ľudia, som si istý, že sa nájde pár hokejistov, ako som ja, ktorí majú zásadné zdravotné problémy. Neviem, ako moje telo zareaguje, ak ten vírus chytím," uviedol v rozhovore pre The Athletic.

 

img

 

Dve neutrálne mestá 

Vedenie NHL plánuje reštartovať ligu s 24 tímami v dvoch neutrálnych dejiskách. V jednom meste umiestni 12 tímov z Východnej konferencie, v druhom tucet mužstiev zo Západnej konferencie. Hráči budú oddelení od zvyšku sveta, pohybovať sa budú iba v arénach, tréningových halách a hoteloch. Stralman však dodal, že aj keď sa hokejistov podarí izolovať, určite sa dostanú do kontaktu s pracovníkmi v arénach a ich zdravie môže byť ohrozené.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Florida Panthers (@flapanthers),

 

Playoff aj pre Floridu 

Skúsený bek odohral v základnej časti 2019/2020 v drese Floridy 69 zápasov s bilanciou päť gólov a 14 asistencií. Jeho Panthers nastúpia v predkole play off proti New Yorku Islanders. Dlhé roky pôsobil u najväčšieho rivala Panthers v Tampe Bay Lightning.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies