Ruské rakety dopadli neďaleko Poľska!

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 09:47 • 2 min
Ruské rakety dopadli neďaleko Poľska!

ĽVOV - Západoukrajinské mesto Ľvov, ktoré leží blízko hraníc s Poľskom, je neustále terčom ruského raketového ostreľovania, citovali v stredu tamojšie médiá starostu mesta Andrija Sadového.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo Ľvove sa nachádza veľké množstvo medzinárodných organizácií a cieľom týchto útokov je zneistiť ich, povedal Sadovyj pre ukrajinskú televíziu. Rusko sa podľa neho nezameralo len na tamojšiu vojenskú infraštruktúru, ale prostredníctvom ostreľovania chce vyvolať neustále napätie.

 

img

Andriy Sadovyi

 

„Keď však ľudia včas reagujú na letecký poplach a ukryjú sa v ochranných krytoch, potom to nie je nebezpečné,“ dodal Sadovyj. Staré mesto ľvovské je zaradené do Svetového kultúrneho dedičstva organizácie UNESCO, pripomína DPA.

 

Ľudia videli rakety na periférii mesta a počuli veľmi silné explózie, uviedol Sadovyj. Zatiaľ nehlásia žiadne škody. Obyvatelia však museli prakticky celú noc stráviť v krytoch, dodal.

 

img

Ukrajinci v kryte

 

V okolí mesta Javoriv vo Ľvovskej oblasti rakety zasiahli časť železničnej infraštruktúry. Ľvovský starosta podľa agentúry DPA pripomenul, že toto všetko sa deje len niekoľko kilometrov od hraníc s členským štátom Európskej únie – Poľskom.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Ruský plukovník vystúpil v štátnej televízii. Jeho slová Putina nepotešia!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies