Rusko nepodporí tvrdšie sankcie voči Iránu

NETKY.SK • 10 November 2011, 07:28 • 2 min
Rusko nepodporí tvrdšie sankcie voči Iránu

Rusko nepodporí tvrdšie sankcie voči Iránu

slovakia

left justify in out

img

Rusko nepodporí snahy o uvalenie tvrdších sankcií na Irán ani po tom, ako Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) obvinila islamskú republiku z tajného vývoja jadrovej bomby. Uviedol to vysokopostavený ruský diplomat, ktorého citovala agentúra Interfax.
"Akékoľvek ďalšie sankcie bude medzinárodné spoločenstvo vnímať ako nástroj na zmenu režimu v Iráne. Takýto prístup je pre nás neprijateľný a ruská strana sa nebude zaoberať takýmito návrhmi," vyhlásil námestník ruského ministra zahraničných vecí Gennadij Gatilov. 
Veľká Británia naopak vyhlásila, že spoločne so svojimi partnermi diskutuje o spôsoboch zvýšenia medzinárodného tlaku na Teherán. 
"Irán musí zmeniť svoje smerovanie.... Sme otvorení pre ďalšie rozhovory, ale len ak Irán bude mať záujem o seriózne rokovania o svojom jadrovom programe bez akýchkoľvek podmienok," vyhlásil šéf britskej diplomacie William Hague. 
MAAE v stredu zverejnenej správe uviedla, že Irán tajne pracoval na vývoji jadrovej bomby, ako aj na výskume a testovaní, ktoré má význam len pre vývoj takýchto zbraní. Islamská republika závery správy odmietla ako nepodložené a politicky motivované.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies