Rusko je ochotné vzdať sa niektorých pretekov, ak sa dostanú na ZOH

NETKY.SK • 15 December 2016, 15:48 • 2 min
Rusko je ochotné vzdať sa niektorých pretekov, ak sa dostanú na ZOH

MOSKVA - Rusko je ochotné vzdať sa niektorých pretekov Svetového pohára v behu na lyžiach, ak to pomôže zlepšiť reputáciu krajiny po dopingových škandáloch. Chce zvýšiť svoje šance na účasť na zimných olympijských hrách 2018.

slovakia

left justify in out

"Už musíme myslieť na náš tím a ZOH. Svetový pohár je druhoradá záležitosť," vyhlásila šéfka Ruskej federácie behu na lyžiach Jelena Välbeová, ktorá by prepustila aj finále SP. To je naplánované na 16. až 19. marca v Ťumeni.

 

Krajina sa opäť dostala pod tlak minulý týždeň, keď vyšetrovateľ Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richard McLaren informoval o rozsiahlom a štátom sponzorovanom krytí dopingu, ktoré sa týkalo aj tucta medailistov zo ZOH 2014 v Soči. Rusko už prišlo o majstrovstvá sveta 2017 v boboch a skeletone po tom, ako tam odmietlo súťažiť niekoľko popredných športovcov.

 

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v júli vyzval, aby sa pre obavy z dopingu v tejto krajine nekonali podujatia zimných odvetví. "Antidopingová kampaň sa zmenila na kampaň proti Rusku," uviedol premiér Dmitrij Medvedev podľa agentúry AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies