Rusko a Čína prijali opatrenia proti americkému raketovému štítu

NETKY.SK • 11 Október 2016, 17:03 • 2 min
Rusko a Čína prijali opatrenia proti americkému raketovému štítu

MOSKVA - Rusko bude spolupracovať s Čínou v úsilí odvrátiť hrozbu, ktorú predstavuje americký systém protiraketovej obrany. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie ruského generálneho štábu.

slovakia

left justify in out

Námestník operačného odboru ruského generálneho štábu generál Viktor Poznichir obvinil americké ministerstvo obrany (Pentagón), že vyvíja protiraketový štít preto, aby mohli Spojené štáty zasadiť jadrový úder ako prvé.


"Protiraketový štít výrazne narúša rovnováhu ofenzívnych zbraní, čo umožňuje plánovanie účinnejšieho preventívneho úderu," uviedol Poznichir na bezpečnostnej konferencii v Číne.


"Ruskí vojenskí experti sú presvedčení, že Spojené štáty sa usilujú o nadobudnutie schopnosti beztrestne zasiahnuť raketami vybavenými jadrovými hlavicami ktorúkoľvek oblasť na svete vrátane Ruska a Číny," povedal ďalej Poznichir. Podľa neho Washington ráta s tým, že zasadí prvý odzbrojujúci úder a potom pomocou protiraketového štítu zostrelí všetky zvyšné rakety nepriateľa vyslané v rámci odvetného úderu na Spojené štáty.


Rusko a Čína prijali v reakcii na americký protiraketový systém protiopatrenia, povedal Poznichir, však bližšie ich nešpecifikoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies