Ruské námorné sily nacvičujú obranu Krymu pred útokom zo vzduchu

NETKY.SK • 26 Október 2015, 18:15 • 2 min
Ruské námorné sily nacvičujú obranu Krymu pred útokom zo vzduchu

VIEDEŇ/SEVASTOPOL - Ruské vojenské námorníctvo začalo dnes dvojdňové cvičenie pri pobreží anektovaného Krymu so zameraním na obranu pred prípadným leteckým útokom. S odvolaním sa na ruské tlačové agentúry o tom informuje rakúska stanica ORF.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa citovaného vyjadrenia hovorcu ruskej Čiernomorskej flotily Nikolaja Voskresenského sa do manévrov zapojí vznášadlové plavidlo Samum vybavené raketami s plochou dráhou letu, z ktorých jedna bude vypálená v záverečnej fáze. Nasadené majú byť taktiež bojové lietadlá typu Su-24.


Ruské cvičenie je podľa ORF riadené z bývalého hlavného stanu vojenského námorníctva Ukrajiny v Sevastopoli, o ktorý Kyjev prišiel spolu s takmer celou svojou flotilou pričlenením Krymu k Rusku v marci 2014. Ruská lietadlová loď Admiral Kuznecov sa medzitým zúčastňuje na cvičení v Barentsovom mori, ktorého súčasťou bolo takisto vypálenie rakety.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies