Rusi sa už bez pasu na Ukrajinu nepozrú

NETKY.SK • 3 Február 2015, 16:22 • 2 min
Rusi sa už bez pasu na Ukrajinu nepozrú

KYJEV - Ruskí občania budú potrebovať pasy na cestu na Ukrajinu, kam už nebudú môcť chodiť len s preukazom totožnosti ako doteraz.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský server Ukraine Today informoval, že nové opatrenie prijaté ukrajinskou vládou začne platiť od 1. marca. Podľa premiéra Arsenija Jaceňuka úrady musia z bezpečnostných dôvodov zvýšiť kontroly na ukrajinsko-ruských hraniciach a prijať "európske pravidlá na prechod cez hranice", ktoré sa budú týkať aj občanov Ruskej federácie. "Zo zoznamu dokumentov potrebných na prechod hraníc odstránime preukazy totožnosti a rodné listy," vyhlásil Jaceňuk, podľa ktorého toto opatrenie prispeje k ochrane národných záujmov Ukrajiny.

 

Podľa medzivládnej dohody z roku 2007 môžu ruskí občania vstupovať na ukrajinské územie s pasmi, občianskymi preukazmi a aj s rodnými listami v prípade detí do 14 rokov. Nové opatrenie sa dotkne tisícov Rusov, ktorí majú na Ukrajine rodinu alebo prácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies