V Žilinskom kraji hľadajú Inováciu roku 2023

NETKY.SK • 12 Január 2024, 12:30 • 2 min
V Žilinskom kraji hľadajú Inováciu roku 2023

ŽILINA - Žilinský samosprávny kraj a Inovačné centrum INOVIA organizujú v tomto roku 16. ročník súťaže Inovácia Žilinského kraja 2023. Registrácia je možná do 31. 3. 2024.

slovakia

left justify in out

Inovácia Žilinského kraja 2023 je forma verejného ocenenia inovatívnych podnikateľov a organizácií pôsobiacich v Žilinskom samosprávnom kraji. „Sme radi, že aj týmto spôsobom môžeme podporiť rozvoj dobrých nápadov, riešení a projektov, ktoré môžu mať pozitívny dopad na obyvateľov našich regiónov a kraja. Našou snahou je tiež podnietiť dialóg, napríklad aj formou verejnej diskusie o inováciách,“ podotkla Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK. 

Do súťaže je potrebné sa registrovať online do 31.3.2024 (nedeľa). Súťaží sa v dvoch kategóriách: „Inovatívna firma alebo startup“„Regionálna inovácia.“ 

 

 Kategória „Inovatívna firma alebo startup“ je určená pre inovatívnych lídrov z radu malých mikropodnikov, malých a stredných podnikov sídliacich v Žilinskom kraji a tiež pre živnostníkov. V prípade ocenenia „Regionálne inovácie“ je cieľom zviditeľniť a oceniť inovatívnych lídrov z radu aktérov regionálneho rozvoja, pričom o ocenenie sa môžu uchádzať miestne samosprávy, mikroregióny, záujmové alebo občianske združenia, či subjekty, ktorých činnosť má dopad na regionálny rozvoj. „Chceme aj týmto spôsobom stimulovať firmy, živnostníkov, organizácie i ďalšie subjekty k ďalším inovatívnym riešeniam a projektom. Odborná porota bude hodnotiť napr. stupeň inovácie, ekonomické prínosy, trhové šance a sociálno-ekonomický dopad na región či udržateľnosť projektu,“ doplnil Andrej Černek z Inovačného centra INOVIA.

Do finále postúpi 5 najlepších projektov z každej kategórie. Výsledky budú prezentované na podujatí „Festival inovácií,“ ktorý sa uskutoční v apríli 2024 v Žiline a jeho súčasťou bude aj prezentácia víťazných projektov. Víťazi v oboch kategóriách získajú finančné ohodnotenie vo výške 2 000 eur a služby INOVIA v hodnote do 1 500 eur. Podrobnosti o súťaži nájdete na Inovia.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ŽSK/ Inovia, Foto: Inovia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies