Rusi podľa Advocaata hotel nezmenia, chcú vyhrať celý turnaj

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 07:04 • 2 min
Rusi podľa Advocaata hotel nezmenia, chcú vyhrať celý turnaj

Rusi podľa Advocaata hotel nezmenia, chcú vyhrať celý turnaj - Futbal Ruská futbalová reprezentácia zostane v hoteli, ktorý má pre blížiace sa EURO 2012 rezervovaný. Ambície Rusov sú pritom tie najvyššie, chcú vyhrať celý šampionát.

slovakia

left justify in out

img

Ruská futbalová reprezentácia zostane v hoteli, ktorý má pre blížiace sa EURO 2012 rezervovaný. Ambície Rusov sú pritom tie najvyššie, chcú vyhrať celý šampionát. Vo štvrtok to uviedol ich tréner Dick Advocaat.
      Podľa holandského kormidelníka ruský tím neplánuje zmeniť miesto svojho pobytu, ktorým má byť hotel Le Meridien Bristol vo Varšave. Poprel tým informácie zverejnené portálom sportbox.ru, podľa ktorých má dôjsť k zmene. "Neviem nič o nejakých hrozbách, či nutnosti zmeny ubytovania. Ide o hotel, schválený Európskou futbalovou úniou (UEFA) pre potreby šampionátu a viem, že sa tam chce ubytovať množstvo tímov. Médiá sa iba snažia vyvolať škandál," vyhlásil.
      Advocaatovo vyjadrenie prišlo po tom, čo predstavitelia poľskej vlády vyjadrili obavy, že politické zhromaždenia, naplánované v blízkosti hotela, by mohli prilákať voči Moskve nepriateľsky naladených demonštrantov. Z tohto dôvodu začali uvažovať o potrebe presunu ruského výberu do iného hotela.
      Zhromaždenia, venované pamiatke tragicky zosnulého poľského prezidenta Lecha Kaczynského, sa vo Varšave konajú vždy v desiaty deň mesiaca. Bývalá hlava štátu zahynula pri tohtoročnom leteckom nešťastí v Rusku, pričom spory o príčine pádu lietadla zvýšili napätie medzi oboma krajinami. Najbližšie zhromaždenie sa má uskutočniť 10. júna, teda počas ME.
      Advocaat zdôraznil, že s Rusmi treba počítať v boji o celkové prvenstvo. "Naším najdôležitejším cieľom je pokúsiť sa vyhrať turnaj, to si musí každý uvedomiť. Je to dôvod, prečo cestujeme na EURO, prečo budeme hrať. Až po skončení šampionátu budeme môcť diskutovať o tom, či cieľ stať sa majstrom Európy bol reálny, alebo nie," dodal kouč Rusov, ktorí sa v základnej A-skupine stretnú s Českom, Gréckom a domácim Poľskom.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies