Rus sa premenoval na Ježiša, chce ísť do Izraela

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 09:31 • 2 min
Rus sa premenoval na Ježiša, chce ísť do Izraela

MOSKVA - Obyvateľ ruského mesta Čeljabinsk si zmenil svoje meno na spasiteľa kresťanov Ježiša Krista. Informáciu vo štvrtok priniesla internetová stránka mesta.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojších úradov ide v prípade 49-ročného muža už o štvrtú zmenu jeho mena. Tentokrát sa pomenoval Ješua bin Marjám al-Masíh, čo po hebrejsky znamená Ježiš, syn Márie, mesiáš. Podľa jeho dávnejších vyjadrení pre regionálnu televíziu tak urobil na základe svojho náboženského presvedčenia, keďže údajne stále komunikuje s Duchom svätým.

Meno Ješua navyše potreboval, aby mohol vycestovať do Izraela a v budúcnosti prípadne získať povolenie na trvalý pobyt. Ruskú pravoslávnu cirkev to pobúrilo. Tajomník čeľjabinskej eparchie, otec Igor Šestakov označil človeka, ktorý sa nazve mesiášom, za buď psychicky narušeného alebo provokatéra, cituje ho portál spravodajskej agentúry RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies