Rukojemnícka dráma v obchodnom centre Nairobi: Streľba, výbuchy a 68 mŕtvych!

NETKY.SK • 23 September 2013, 09:45 • 2 min
Rukojemnícka dráma v obchodnom centre Nairobi: Streľba, výbuchy a 68 mŕtvych!

NAIROBI - Somálski islamisti, ktorí sa priznali k útoku na obchodné centrum v Nairobi, sa vyhrážajú zabitím zvyšných zadržiavaných rukojemníkov.

slovakia

left justify in out

"Povoľujeme mudžahídom vo vnútri budovy, aby zasiahli proti väzňom," uviedol hovorca somálskych islamistických milícií aš-Šabáb šejk Alí Mahmúd Ráž v mikroblogu. Kenské bezpečnostné zložky dnes ráno podnikli ďalší útok proti islamistom, ktorí sa zrejme rozptýlili po komplexe Westgate v Nairobi. Útok na komplex a streľba v ňom si doteraz vyžiadali 68 obetí na životoch a vyše 200 ranených. 

Novinári, ktorí sú v blízkosti nákupného centra, informovali o najmenej 15 minút trvajúcej prestrelke, ako aj o mohutných explóziách. Kenská armáda v noci nadnes oznámila, že izolovala útočníkov, ktorí zadržiavajú skupinu rukojemníkov. Prisľúbila rýchle ukončenie drámy a informovala o oslobodení väčšej časti rukojemníkov.  

Útok na obchodné centrum podniklo v sobotu napoludnie asi desať ozbrojencov napojených na somálske islamistické milície aš-Šabáb. Útočníci ako dôvod akcie uviedli vyslanie kenských jednotiek do Somálska, kde v rámci afrických mierových zborov bojujú s islamistami.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies