Rozsiahly lesný požiar vo Švédsku stále nie je pod kontrolou, má už prvú obeť!

NETKY.SK • 5 August 2014, 17:23 • 2 min
Rozsiahly lesný požiar vo Švédsku stále nie je pod kontrolou, má už prvú obeť!

SALA - Švédskym hasičom sa stále nepodarilo dostať pod kontrolu rozsiahly lesný požiar, ktorý už niekoľko dní horí v provincii Västmanland ležiacej v centrálnej časti krajiny asi 100 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Štokholm.

slovakia

left justify in out

Plamene si doteraz vyžiadali jednu obeť, ďalšiu osobu previezli s popáleninami do nemocnice, uviedla dnes agentúra DPA.
     

Hasiči predpokladajú, že s požiarom budú mojovať možno až do konca augusta. Rozšíril sa už na plochu okolo 150 kilometrov štvorcových, čo je približne rozloha Lichtenštajnska. Príčina jeho vzniku stále nie je známa.
     

Plamene sa blížia k prvým dedinám, niektoré už úrady evakuovali. Do bezpečia boli premiestnené aj stovky kusov dobytka a koní. Viac ako 500 obyvateľov je kvôli požiaru bez elektriny.
     

Zasahujúci hasiči stále čakajú na dve talianske veľkokapacitné hasiace lietadlá, podľa novín Vestmanlands Läns Tidning však pre zlé počasie uviazli v Poľsku. Lietadlami chce pomôcť aj Francúzsko.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies