Rozhovor s VeronikouS: Snažím sa byť normálny, pokorný človek

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 17:20 • 2 min
Rozhovor s VeronikouS: Snažím sa byť normálny, pokorný človek

BRATISLAVA - Mladá, talentovaná herečka a speváčka pred pár dňami vydala nový singel s Majkom Spiritom. O spolupráci s ním aj o jej vlastnej tvorbe sme sa rozprávali v krátkom rozhovore.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dá sa budovať naraz kariéra herečky a speváčky?

 

Zatiaľ asi áno. Aj keď viem, že sa to raz preklopí na jednu stranu, ale teraz ešte stíham obe práce, lebo toho mám tak primerane. Keď skúšam v divadle, menej skladám hudbu a naopak. Herectvo mi pomáha budovať pocit istoty na javisku, ale v podstate je to celé úplne odlišné. Ako herec sa skryješ za rolou, ale ako spevák prezentuješ sám seba, pretože tvoja hudba si ty sám. Ako speváčka musím byť všade za seba. To je niekedy zložitejšie, pretože byť sám sebou pred verejnosťou je asi to najťažšie.

 

Každopádne, si zvyknutá vystupovať pred verejnosťou...

 

Ako som už spomínala, je to fajn, lebo to nie je úplne cudzí pocit. Ale spevák sa aj tak najviac opiera o hudbu, o svoj hlas a technické schopnosti. Herectvo je pre mňa v tomto plus, pretože mi pomáha hľadať význam textu, ktorý spievam. Asi práve vďaka tomu viem lepšie precítiť svoje pesničky. Teda, aspoň dúfam že je to viditeľné aj navonok... (smiech)

 

Čím ťa oslovuje Majk Spirit ako človek a čím jeho hudba?

 

Majk Spirit je mi sympatický okrem iného aj tým, že stále pracuje a priatelí sa s tými istými ľuďmi ako na začiatku svojej kariéry. Je veľmi lojálny, sčítaný človek a to je vzácne. Páči sa mi jeho tvorba, pretože približuje pozitívne myšlienky mladým a tým ich ovplyvňuje.

 

img

 

Čiže je pre teba vzorom aj inšpiráciou?

 

Áno, Majk je pre mňa aj vzorom, pretože priniesol nové myšlienky do slovenského hip hopu, je sám sebou a robí to, čo on sám považuje za správne. Dokázal si získať rešpekt prirodzeným spôsobom a nestratiť pritom sám seba. Toto ma inšpiruje asi najviac... On prinášal pozitívne texty, motivačné myšlienky aj v časoch, keď tu ľudia vo veľkom nadávali a ulietavali si na sebe. Ale mňa inšpiruje každý, kto dokázal nájsť svoje silné stránky a nebál sa ich zužitkovať. Každý, kto vie byť sám sebou a snaží sa ukázať ľuďom niečo dobré.

 

Stáva sa, že občas diskutujete napríklad o tvojej hudbe, alebo ste väčšinou na jednej vlne?

 

Nediskutujeme až tak často. Naposledy mi dával rady k mojim textom, čo si veľmi vážim.

 

V tvojich videoklipoch sa objavujú mnohí tvoji kolegovia aj spolužiaci z VŠMU. Podporujete sa navzájom aj takýmto spôsobom?

 

Áno, s každým človekom, s ktorým spolupracujem, mám aj osobný priateľský vzťah.

 

Naspievala si cover verzie Adele, Sie aj Eda Sheerana. Sú to tvoje hudobné idoly?

 

Určite! Veľmi ich obdivujem, sú skvelí!

 

Prirovnávajú ťa aj k Amy Winehouse...

 

(smiech) No, niekedy sa to stáva. Ale ona bola úplne originálna, výnimočná a nenapodobiteľná. Ja by som chcela byť hlavne Veronikou S. Aj keď je krásne, že môj spevácky prejav niekomu pripomína Amy.

 

Ako sa rodia tvoje texty a hudba? Sadneš si a píšeš, alebo si skôr zapisuješ, keď ťa „kopne múza“?

 

Fíha, to je stále inak... Občas, keď ideme skladať hudbu, zložím niečo v štúdiu, inokedy najskôr vytvorím text a ten potom zhudobním. Najviac textov som napísala v dopravných prostriedkoch, napríklad v Anglicku vo vlaku... Keď som doma na Slovensku, záleží na tom, kde sa práve nachádzam a kde ma chytí pocit niečo povedať.

 

img

 

Hovoríš, že by si rada skladala v slovenčine. Podľa niektorých sa však angličtina k určitým žánrom hodí viac. Čo si o tom myslíš?

 

Slovenčina má rytmický zákon, ktorý je limitujúci pri melódii a frázovaní. Zároveň je ťažké zložiť text, ktorý je mladistvý, čerstvý, pritom nepôsobí banálne, alebo naopak príliš pateticky. Slovenčina je výzva! Soul a iné žánre, samozrejme, lepšie znejú v angličtine… Po našom znie pekne folk aj šansón.

 

A nebolo by ľahšie preraziť v zahraničí, keby si spievala po anglicky? Alebo nemáš takéto ambície?

 

Určite by to nebolo jednoduchšie, je tam oveľa väčší trh a oveľa viac talentov. Je tam síce aj viac možností, a to najmä pre okrajové žánre, v tom je to možno jednoduchšie. Mainstream tam dostáva milióny od sponzorov a zmluvy na celý život. Na Slovensku sa dá preraziť aj bez toho, aj keď je to samozrejme zložité. Ja zatiaľ žijem tu...

 

Pochádzaš z Dunajskej Stredy, teda z dvojjazyčného prostredia. Dáva ti to iný pohľad na multikulturalitu alebo na spolužitie iných kultúr?

 

Asi áno. V Dunajskej Strede je všetko OK, necítim sa byť iná než ostatní okolo mňa a je fajn, že tam ľudia vedia žiť vedľa seba bez konfliktov. Ale najviac super mi je v Anglicku, kde som úplne stratená v dave rôznych kultúr a kde je to všetko najmä o tom, čo máš v sebe a nie na sebe.

 

Vraj chceš robiť svet lepším, to znie ako bojovať za svetový mier. Kde sa to odzrkadľuje v tvojom každodennom živote?

 

Napríklad tam, že nie som schopná vedome ubližovať. Ja rada vyzdvihujem na ľuďoch to pekné, vždy viem pochváliť a nájsť niečo, čo je na tom druhom super. To ma veľmi baví, pretože vidím, ako sa zlepší deň niektorým ľudom. Je to fajn pocit. Snažím sa byť normálny, pokorný človek , ktorý robí pekné veci najmä pre svoje blízke okolie. Som rada, keď sú moji rodičia šťastní!

 

Kedy sa dočkáme albumu?

 

Album vychádza na jeseň v septembri a veľmi sa teším aj na koncerty! 

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies