Rozhovor s premiérom Ficom: Prehovoril o svojej budúcnosti v politike

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 12:52 • 2 min
Rozhovor s premiérom Ficom: Prehovoril o svojej budúcnosti v politike

BRATISLAVA – Robert Fico sa teší v Česku veľkej popularite. Cez víkend rečnil na zjazde ČSSD v Brne a vyslúžil si dokonca potlesk po stojačky. České médiá dokonca informovali, že Fico „ukradol“ snem predsedovi Bohuslavovi Sobotkovi.

slovakia

left justify in out

O premiérovom prejave na zjazde českých sociálnych demokratov si môžete prečítať aj TU!

 

 

 

Po zjazde vyspovedal premiéra český portál seznam.cz. Fico v ňom hovoril o viacerých témach.

 

„V roku ‚99 keď som odišiel z SDĽ, založil som novú Sociálnu demokraciu. Bola obrovská spoločenská objednávka na tento typ politiky. A táto objednávka na Slovensku pretrváva Slovensku. Preto je tu veľmi veľká miera voličov, ktorí chcú politiku orientovanú doľava. A keďže takúto politiku ponúkame, tak sa stále držíme na úrovni okolo 27%, čo považujem po toľkých rokoch za vynikajúci výsledok a myslím si, že môžem to povedať a nech to nie je vnímané neskromne, ale máme ambíciu vyhrať parlamentné voľby, ktoré budú v roku 2020,“ začal rozhovor premiér.

 

Redaktor Jindřich Šídlo sa premiéra spýtal aj na to, aká je jeho pozícia v strane. „Prešiel som za tie roky rôznymi súbojmi (medzi opozíciou a vládou) a vždy som povedal jednu vec, ktorá je podľa mňa veľmi užitočná. Predseda by mal povedať v nejakom okamihu, že sa nebude nikdy uchádzať o pozíciu predsedu. Buď je v tej strane rešpekt a toho človeka berú, alebo ak by mal nastať nejaký súboj, tak ja by som do toho nešiel. Každý politik si musí uvedomiť dve veci. Je nahraditeľný v ktoromkoľvek okamihu a že by mal vedieť, kedy odísť. Keď už nemáte podporu verejnosti už vás nechcú. Treba ísť odtiaľ preč, nebude to fungovať,“ povedal premiér Fico.

 

V rozhovore sa dostalo aj k tomu, ako dlho chce Fico vydržať na čele Smeru a v politike. „Priznám sa , že som nasadil pomerne prudké tempo najmä v poslednom období, pretože vnímam potrebu ešte viac byť v kontakte s ľuďmi. Platí jedna zásada: Keď podáte ruku, voliča máte. Ja mám jasnú ambíciu: dotiahnuť Smer na Slovensku do ďalších parlamentných volieb. Buď teda tie voľby vyhrať, to je naša ambícia. Ak to tak nebude a nebudeme zostavovať vládu, chcem aby Smer bola veľmi silnou štandardnou opozičnou stranou. Okamih, ktorý ma v tomto momente zaujíma je rok 2020 a parlamentné voľby,“ povedal premiér Fico o svojej budúcnosti v politike.

 

Robert Fico je československým rekordérom, pretože na premiérskom kresle sedí už deviaty rok, začína desiaty a štyrikrát vyhral voľby. „V konkurencii, kde sa pohybuje viac ako 10-11 živých politických strán. Dosiahnuť výsledky nad 25% je zázrak. Ja už teraz tvrdí, že je zázrak, že sa nám tak dlho darí udržať podporu verejnej mienky, ale na druhej strane je to zaplatené neuveriteľnou prácou. Nikto tak nechodí po Slovensku, ako chodím ja. Aj napriek tomu, že mám toľko rokov , že som tak dlho v politike. Postavenie Smeru je veľmi stabilné," povedal Fico a dodal aký je jeho recept na úspech: „Môj recept pre Slovensko je, ak sa darí krajine, treba ešte viac ľuďom dať. Myslím si, že je nesprávne počúvať pravicových politikov, ktorí hovoria, že keď sa ekonomike nedarí, treba rezať, šetriť a keď sa darí, tak aj vtedy treba rezať a šetriť.“

 

Fico ďalej dodal, že v dnešnej politike sa politická korektnosť považuje za slabosť. A tak je nútený k tvrdšiemu slovníku a opatreniam. Podobne ako v prípade telefonátu riaditeľovi VšZP Miroslavovi Kočanovi.  „Ten postup bol správny a nevylučujem, že aj v budúcnosti sa môžu vyskytnúť také situácie, keď budem konať veľmi razantne a opäť to urobím tak, aby to verejnosť vedela,“ uzavrel premiér.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies