Rozhodnutie kandidovať bude závisieť aj od podpory KDH

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 06:58 • 2 min
Rozhodnutie kandidovať bude závisieť aj od podpory KDH

Rozhodnutie kandidovať bude závisieť aj od podpory KDH

slovakia

left justify in out

img

Rozhodnutie súčasného primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského (KDH) opätovne kandidovať na tento post bude závisieť aj od toho, či získa podporu kresťanských demokratov. "Moje rozhodnutie opätovne kandidovať bude prirodzene závisieť od podpory mojej materskej strany a podpory mojej rodiny," uviedol pre TASR primátor Ďurkovský.
      Predpokladá, že o svojom definitívnom rozhodnutí bude môcť Bratislavčanov informovať najneskôr v priebehu augusta. Dodal, že so záujmom sleduje vývoj ohľadom kandidátov na budúceho primátora.
      Predseda bratislavskej Krajskej rady KDH Dušan Pekár nevylučuje, že sa Ďurkovský môže stať kandidátom strany na funkciu primátora. "Budeme mať Mestský koordinačný výbor, ktorý bude hlasovať. Ale aj on musí povedať. Niekto ho musí navrhnúť a druhá podmienka je, že on musí súhlasiť," povedal Pekár. Dodal, že výbor sa stretne operatívne, termín nie je určený. Na otázku TASR, či to bude do konca augusta, keďže dovtedy avizoval svoje vyjadrenie aj Ďurkovský, Pekár potvrdil, že to by bol "najvyšší termín".
      Pekár zároveň poprel medializované informácie, podľa ktorých by on osobne mohol byť kandidátom KDH na post primátora. "Hovorilo sa aj o mne, ale 26. júla sme mali rokovanie, kde som povedal, že nebudem kandidát na primátora," povedal pre TASR Pekár.
      Kresťanskí demokrati podľa neho naďalej uvažujú o bývalom šéfovi Štatistického úradu SR Petrovi Machovi, aj podpredsedovi Bratislavského samosprávneho kraja a mestskom poslancovi Martinovi Bertovi. "Ale nie sú to konečné mená, môžu byť aj ďalšie," upozornil.
      Pravicová SDKÚ-DS v rámci vnútrostraníckeho mechanizmu primárnych volieb navrhuje poslankyňu Národnej rady SR Magdalénu Vášáryovú za ich kandidátku. Do rokovaní s partnermi pôjde SDKÚ-DS s tým, že má záujem o to, aby spoločným kandidátom na primátora bol kandidát SDKÚ-DS.
      Okrem Vášáryovej je zatiaľ jediným politikom, ktorý oficiálne potvrdil záujem kandidovať na post primátora, petržalský starosta Milan Ftáčnik, ktorý sa chce uchádzať o podporu strany Smer-SD.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies