Rozbúrené more konečne umožnilo záchranu viac ako 120 utečencov

NETKY.SK • 2 December 2013, 19:07 • 2 min
Rozbúrené more konečne umožnilo záchranu viac ako 120 utečencov

RÍM - Viac ako 120 migrantov, ktorých plavidlo sa ocitlo v nočných hodinách v núdzi pred pobrežím talianskej Kalábrie, je už v bezpečí, na palube lode talianskeho námorníctva. Informáciu priniesla tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Utečenci, medzi ktorými bolo viacero detí, pochádzajú zväčša zo Sýrie. Ich záchranu komplikovalo v uplynulých hodinách nepriaznivé počasie v oblasti.

Loď dlhú 22 metrov spozorovala talianska pobrežná stráž v noci nadnes asi 130 kilometrov juhovýchodne od mesta Crotone. Minulý týždeň pri piatich záchranných operáciách pri talianskom pobreží miestne úrady zachránili vyše 400 utečencov. Taliansko v posledných týždňoch zintenzívnilo hliadkovanie vo svojich vodách po tom, ako sa začiatkom októbra potopila loď s utečencami pri ostrove Lampedusa, pričom zahynulo 366 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies