Rosnefť vraj žiada o zrušenie exportného monopolu Gazpromu

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 09:39 • 2 min
Rosnefť vraj žiada o zrušenie exportného monopolu Gazpromu

MOSKVA - Spoločnosť Rosnefť požiadala ruskú vládu, aby ukončila exkluzívne právo spoločnosti Gazprom na export plynu prostredníctvom plynovodov. Informovala o tom v stredu agentúra RIA, ktorá sa odvolala na list spoločnosti Rosnefť adresovaný ruskému ministerstvu pre energetiku.

slovakia

left justify in out

Rosnefť taktiež navrhuje, aby sa spoločnosť Gazprom rozdelila na dve spoločnosti. Jedna firma by sa zaoberala výrobou, druhá prepravou. To je myšlienka, ktorej sa Gazprom už dlho bráni.


Spoločnosti Gazprom a Rosnefť majú medzi sebou nezhody vo viacerých oblastiach. Spory sa týkajú napríklad exportných práv, či prístupu k systému plynovodov spoločnosti Gazprom. Obe firmy odmietli situáciu komentovať. Rovnako sa k týmto správam odmietol vyjadriť aj ruský rezort energetiky. "Jedným z cieľov je vytvorenie optimálneho modelu, ktorý umožní Rusku nielen udržanie, ale aj zvýšenie trhového podielu,“ uviedla spoločnosť Rosnefť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies