Ropný magnát varuje! S ťažbou treba byť opatrný

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 18:00 • 2 min
Ropný magnát varuje! S ťažbou treba byť opatrný

VIEDEŇ - Saudskoarabský minister energetiky Abdalazíz bin Salmán na schôdzke Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a spolupracujúcich ropných štátov zaujal opatrný postoj k prípadnému zvýšeniu ťažby ropy.

slovakia

left justify in out

Pred štvrtkovým zasadaním minister povedal, že taktika, ktorú kartel prijal minulý mesiac, čiže ponechať ťažbu v podstate na nezmenenej úrovni, sa ukázala ako správna vzhľadom na pokračujúcu neistotu v otázke vývoja pandémie ochorenia COVID-19. "Bohužiaľ následný vývoj ukázal, že máme pravdu," poznamenal.

 

img


Abdalazíz bin Salmán sa vyjadril, že "kým nebudú dôkazy o zotavovaní nepopierateľné, mali by sme zachovať tento opatrný postoj ... vlny sú stále vysoké a more zostáva búrlivé".

 

Poukázal pritom na pokračujúce reštrikcie aktivity v Európe, ktorá prechádza novou vlnu infekcií v dôsledku pomalej distribúcie vakcín. Ruský vicepremiér Alexander Novak použil optimistickejší tón a povedal, že od marcového zasadania sa "situácia zlepšila". Rusko však zvyčajne presadzuje vyššie úrovne ťažby.

 

img


Cena ľahkej americkej ropy na newyorskej komoditnej burze pred zasadaním OPEC-u stúpla o 1,7 percenta na 60,30 dolára za barel. Cena severomorskej ropy Brent sa zvýšila o 1,8 percenta na 63,89 dolára za barel.

(1 EUR = 1,1746 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies