Rooney pred 13 rokmi debutoval za Anglicko

NETKY.SK • 23 Február 2016, 12:54 • 2 min
Rooney pred 13 rokmi debutoval za Anglicko

LONDÝN - Od debutu v reprezentácii jedného z najobávanejších kanonierov na svetovej futbalovej scéne uplynulej dekády Wayna Rooneyho uplynulo už trinásť rokov, pripomenula národná asociácia FA.

slovakia

left justify in out

Mal presne 17 rokov a 111 dní a obliekal si dres liverpoolskeho Evertonu, keď ho vtedajší tréner národného tímu Sven-Göran Eriksson 12. februára 2003 proti Austrálii (1:3) poslal na trávnik na druhý polčas prípravného duelu. Stal sa historicky najmladším debutantom v A-tíme Anglicka. Dnes je z neho už ikona a opora Manchestru United a kapitán národného výberu, za ktorý nazbieral 109 štartov a s 51 gólmi je najlepším strelcom v jeho histórii. Práve tento 30-ročný útočník bude hrozbou aj pre obranu Slovenska na majstrovstvách Európy vo Francúzsku 2016, kde sa tieto tímy stretnú 20. júna v Saint-Étienne v zápase základnej B-skupiny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies