Európska komisia zablokovala fúziu vlakových divízií Alstomu a Siemensu

NETKY.SK • 6 Február 2019, 13:38 • 2 min
Európska komisia zablokovala fúziu vlakových divízií Alstomu a Siemensu

BRUSEL - Európska komisia zablokovala plánovanú fúziu vlakových divízií francúzskeho koncernu Alstom a nemeckého Siemensu s tým, že firmám sa nepodarilo vyvrátiť obavy EK z narušenia hospodárskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti neboli ochotné v dostatočnej miere riešiť vážne obavy Bruselu, čo sa týka vplyvu na hospodársku súťaž. Alstom a Siemens poukazovali na to, že fúzia vlakových divízií im umožní adekvátne konkurovať zahraničným rivalom, najmä čínskemu kolosu CRRC. Podľa EK však čínske firmy v súčasnosti v oblasti signalizačných systémov na trhu EÚ nepôsobia, a čo sa týka biznisu vysokorýchlostných vlakov, je nepravdepodobné, že by v dohľadnej dobe Alstom a Siemens ohrozili. Siemens je výrobcom vysokorýchlostných vlakov ICE a Alstom vyrába vlaky známe ako TGV.

 

 

"Táto fúzia povedie k zvýšeniu cien signalizačných systémov potrebných pre bezpečnosť cestujúcich a cien budúcej generácie vysokorýchlostných vlakov," oznámila komisárka EÚ pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#eu #kommissarin #margrethevestager

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Kaulbach Berlin Germany (@peterkaulbach),

 

 Vláda v Paríži je ale presvedčená, že Brusel dostatočne neodhadol budúce riziko v podobe konkurencie CRRC. Francúzsko opakovane poukazovalo na výhody fúzie a tvrdilo, že Európa potrebuje priemyselného šampióna, ktorý by bol dostatočne veľký, aby dokázal konkurovať čínskym aj americkým koncernom.

 

"Úlohou Európskej únie by mala byť ochrana európskych ekonomických záujmov a záujmov priemyselných odvetví v EÚ.   Toto rozhodnutie v skutočnosti poslúži ekonomickým záujmom Číny a jej priemyselným sektorom," vyjadril sa francúzsky minister hospodárstva a financií Bruno Le Maire.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤛 #bercy #gouvernement

Príspevok, ktorý zdieľa Bruno Le Maire (@brunolemaire),

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies