Roland Garros: Schmiedlová prehrala v 3. kole dvojhry s Muguruzovou

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 17:57 • 2 min
Roland Garros: Schmiedlová prehrala v 3. kole dvojhry s Muguruzovou

PARÍŽ - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala v piatkovom stretnutí 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou za 91 minút 2:6, 4:6. Nerevanšovala sa jej za nezdar dvakrát 3:6 z 2. kola rovnako prestížnych januárových melbournských Australian Open. Odnáša si prémiu 72 000 eur brutto a 130 bodov do renkingu. Na Top 50 si ešte musí počkať.

slovakia

left justify in out

"Súperka dnes zahrala veľmi dobre, počas celého zápasu ma tlačila. Nepustila ma k mojej hre. Napriek tomu som mala šance, a to najmä v druhom sete, mohla som ju viac potrápiť. Ona však vtedy väčšinou kvalitne zaservovala alebo zahrala niečo dobré. Mne sa nedarilo natoľko ako kolo predtým, Španielka ma k tomu ani nepustila. Už pred zápasom som vedela, že hrá dobre, veď ma tento rok zdolala v Austrálii. Myslela som si, že ma nebude až tak veľmi tlačiť a dostanem sa viac do výmen, ale bolo to naozaj ťažké," uznala Karolína Schmiedlová v rozhovore pre Rádio Slovensko. 

 

Devätnásťročná Košičanka Karolína Schmiedlová bola takto ďaleko na úrovni veľkej štvorky premiérovo v kariére. Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC, aktuálne 56. v počítačovom poradí, vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska ako kvalifikantka vyradila v 1. kole "main draw" Belgičanku Yaninu Wickmayerovú a potom nestačila na Američanku Jamie Hamptonovú. V Paríži bola vo finále dvojhry junioriek 2012, prehrala v ňom s Nemkou Annikou Beckovou. 

 

"Samozrejme, keď Serena vypadla, videla som šancu ísť ešte ďalej, ale už 3. kolo je môj životný úspech. Ak by mi ho prisúdili pred turnajom, veľmi by som sa tešila," skonštatovala Schmiedlová. 

 

Fedcupová reprezentantka SR "Kajka" Schmiedlová do tohto dňa uspela v 11 z ostatných 12 vystúpení. Získala trofej na Empire Slovak Open v Trnave a následne bola vo finále ešte významnejšieho podujatia ITF v Prahe. 

 

Muguruzová-Blancová sa v osemfinálovom 4. kole singlovej súťaže žien pri Buloňskom lesíku stretne s postupujúcou zo zápasu Pauline Parmentierová (Fr.) - Mona Barthelová (Nem.). V osemfinále bola aj na začiatku sezóny na južnej pologuli. 

 

"Dnes to bol veľmi náročný zápas po víťazstve nad Serenou a všetkých tých emóciách. Akoby som si až dodatočne uvedomila, že veď idem hrať znova - tentoraz na menšom kurte proti mladému dievčaťu z mojej generácie. Bolo veľmi ťažké mentálne to zvládnuť, ale myslím si, že sa mi to podarilo veľmi dobre," povedala Muguruzová-Blancová na tlačovej besede. 


Dvojhra žien - 3. kolo: 
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) - Karolína Schmiedlová (SR) 6:2, 6:4 za 91 minút 


Premožiteľka americkej bývalej jednotky svetového rebríčka Venus Williamsovej z 2. kola Schmiedlová nezačala proti o rok staršej rodáčka z venezuelského Caracasu Muguruzovej-Blancovej (35.), ktorá predtým vyradila terajšiu líderku renkingu WTA Serenu Williamsovú z USA, dobre: inkasovala brejk. Okamžite síce odpovedala na príjem, ale v tretej hre znova prišla o servis. Navyše, súperka pridala brejkovú "poistku" na 5:2 (na nulu) a potom sa v pohode dopodávala k zisku úvodnej časti - od stavu 40:0 premenila druhý setbal. 

 

Navyše, Španielka okamžite dosiahla brejk na 1:0 v druhom dejstve. Slovenka - už po krátkej dažďom vynútenej prestávke - odolala zhodne dvom brejkbalom v rade v treťom a piatom geme, v šiestom však sama nezužitkovala dve šance na návrat do tohto dejstva. Porovnateľne ju mohlo mrzieť, že v ôsmej hre znova neťažila z náskoku 40:15 na príjme - 3:5. Schmiedlová ešte znížila na 4:5, ale Muguruzová-Blancová si už udržala podanie.

 

Muguruzová-Blancová napokon nepykala za 6 dvojchýb, Schmiedlová urobila 4. Španielka zvládla všetkých 11 zákrokov pri sieti a premenila 4 z 9 brejkbalov, Slovenka len 1 z 8. Víťazka mala pomer "winnerov" a nevynútených chýb 24:33, zdolaná 11:17. Z tejto štatistiky vyplýva, na ktorej strane bola citeľne väčšia aktivita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies