Roland Garos: Tsonga cez Berdycha do štvrťfinále s Nišikorim

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 08:02 • 2 min
Roland Garos: Tsonga cez Berdycha do štvrťfinále s Nišikorim

PARÍŽ - Domáci tenista Jo-Wilfried Tsonga nasadený ako štrnásty zvíťazil v nedeľňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži nad českou štvorkou podujatia Tomášom Berdychom 6:3, 6:2, 6:7 (5), 6:3.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný 15. muž renkingu Tsonga (už bol aj v Top 5) napokon nepykal za to, že v desiatom geme tretieho setu sa nedopodával k postupu (navyše, v neskoršom tajbrejku mu nestačilo vedenie 3:0 s jedným minibrejkom). Zverenec Nicolasa Escudého a Thierryho Ascioneho sa nevyhol štvrtej časti, ale tú zvládol: predviedol v nej pozoruhodný obrat z 1:3 (a súperovho brejkbalu v piatej hre). V bilancii zo všetkých vzájomných súbojov znížil na 3:7. Dvadsaťdeväťročnému rodákovi z Valašského Meziříčí Berdychovi sa revanšoval za prehru 5:7, 2:6, ktorú inkasoval v osemfinále prípravného podujatia v Madride.


"Obrátiť vývoj zase na moju stranu po tom treťom sete nebolo ľahké. Cítim sa však dobre, hra mi ide a je to solídne. Som šťastný a nechýba mi sebavedomie. Je pre mňa poctou byť v tejto fáze," povedal Tsonga podľa Twitteru turnaja.


"Nie je to čas, v ktorom by som chcel cestovať preč, ale už sa s tým nedá nič robiť. Prehra ma veľmi mrzí najmä preto, lebo môj výkon bol riadne ďaleko od toho, čo som na antuke schopný hrať. Takéto dni však tiež prichádzajú," povedal Berdych pre iDnes.cz.


Semifinalista RG 2013 Tsonga osamel so štatistikou 88:28 pred Christianom Boussusom (87:33) na tretej priečke historického poradia Francúzov podľa zápasových úspechov na veľkej štvorke. Prvými dvoma sú Jean Borotra a Henri Cochet. Finalista rovnako hodnotných melbournských Australian Open 2008 Tsonga bude vo štvrťfinále hrať s Japoncom Kei Nišikorim, ktorý vyradil Rusa Teimuraza Gabašviliho hladko 6:3, 6:4, 6:2. Tsonga má proti finalistovi US Open 2014 skóre 1:4, pričom ešte nikdy nebojovali na najpomalšom povrchu. Vlani v októbri na "harde" v hale v Paríži-Bercy triumfoval Ázijčan 6:1, 4:6, 6:4.


V tento deň poznačený sychravým počasím a viac ako dvojhodinovou dažďovou prestávkou už postúpil do štvrťfinále aj Švajčiar Stan Wawrinka cez domáceho Gillisa Simona, bude hrať s úspešným zo stretnutia Gael Monfils (Fr.-13) - Roger Federer (Švaj.-2). Štyri osemfinálové súboje v hornej polovici "pavúka" prídu nad rad v pondelok.

Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále):
Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-14) - Tomáš Berdych (ČR-4) 6:3, 6:2, 6:7 (5), 6:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies