Rokovanie o mierovom procese v Kolumbii sa úspešne skončilo

NETKY.SK • 26 August 2016, 16:41 • 2 min
Rokovanie o mierovom procese v Kolumbii sa úspešne skončilo

BRATISLAVA - Slovenská republika z pozície predsedajúcej krajiny v Rade Európskej únie (EÚ) víta ohlásenie úspešného ukončenia rokovaní v Havane o mierovej dohode medzi vládou Kolumbie a Revolučnými ozbrojenými silami (FARC). TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

slovakia

left justify in out

"Veríme, že tento historický moment, ktorým sa ukončil viac ako 50 rokov trvajúci konflikt v krajine s viac ako 200.000 obeťami na životoch a viac ako piatimi miliónmi vysídlených osôb, bude čoskoro zavŕšený podpísaním dohody medzi oboma aktérmi a následne potvrdený hlasovaním občanov Kolumbie v referende," informuje tlačový odbor.

 

Uvádza, že spolu s viacerými členskými krajinami EÚ má aj Slovensko konkrétny podiel na vytvorení Zvereneckého fondu určeného na implementáciu podpísanej mierovej dohody.

"Slovensko je pripravené, v rámci svojich možností, pomáhať Kolumbii v nastávajúcom náročnom období zavádzania mierovej dohody do reálneho života," dodáva ministerstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies