Rokovania medzi NHL a NHLPA sa pohli dopredu

NETKY.SK • 3 Január 2013, 09:00 • 2 min
Rokovania medzi NHL a NHLPA sa pohli dopredu

Rokovania medzi NHL a NHLPA sa pohli dopredu - Hokej Rokovania o novej kolektívnej zmluve medzi predstaviteľmi zámorskej hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA pokračovali v noci na štvrtok päťhodinovu schôdzkou v New Yorku. I keď sa strany posunuli sme

slovakia

left justify in out

img

Rokovania o novej kolektívnej zmluve medzi predstaviteľmi zámorskej hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA pokračovali v noci na štvrtok päťhodinovu schôdzkou v New Yorku. I keď sa strany posunuli smerom k dohode, podľa slov šéfa hráčskej únie Donalda Fehra pre televíznu stanicu TSN zostáva stále množstvo práce, ktorú treba urobiť.

Fehr rovnako ako komisár NHL Gary Bettman po spoločnom stretnutí poskytli zámorským médiám rozhovory, no prezradili v nich iba niekoľko podrobností. Bettman uviedol, že posledné rokovania prebehli za účasti mediátora, ktorý by nemal chýbať ani na najbližšej štvrtkovej schôdzke. Fehr sa vyjadril k poslednému ligovému návrhu, bližšie informácie ale novinárom neposkytol. 

V stredu zároveň uplynul termín, do ktorého sa mala exekutíva NHLPA vyjadriť k návrhu hokejistov o rozpustení únie. Hráčska asociácia však stále nevyhlásila stratu záujmu o zastupovanie a podľa Garyho Bettmana NHLPA túto kartu dosiaľ v rokovaniach ani raz nepoužila. "Slová ako vzdanie sa, či zrieknutie sa práva zatiaľ za stolom nepadli," cituje šéfa profiligy agentúra Reuters. Decertifikácia únie je však podľa informácií TSN stále jednou z možných alternatív.

Výluka trvá 110 dní, pričom NHL prišla už o vyše 50 percent z pôvodného programu základnej časti i prestížny novoročný zápas pod otvoreným nebom Winter Classic. Bettman sa vyjadril, že ak sa dohoda "neupečie" do 11. januára, ročník s najväčšou pravdepodobnosťou zruší. V prípade uzavretia dohody by sa hneď 12. januára rozbehli prípravné kempy a o týždeň neskôr by odštartoval skrátený ročník s 48-zápasovou základnou časťou. Rokovania by mali pokračovať v centrále NHL na newyorskom Manhattane vo štvrtok od 16.00 SEČ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies