Roger Waters vydá budúci rok nový album

NETKY.SK • 16 November 2015, 08:30 • 2 min
Roger Waters vydá budúci rok nový album

LONDÝN - Anglický hudobník Roger Waters plánuje vydať na budúci rok nový album a následne absolvovať turné. Sedemdesiatdvaročný člen už nefungujúcej kapely Pink Floyd to prezradil v rozhovore pre internetový portál Digital Spy.

slovakia

left justify in out

"Ide o konceptuálny album, ktorý chcem vydať budúci rok, pričom momentálne je už z polovice hotový. Zaoberám sa na ňom zásadnou otázkou - prečo zabíjame deti?. Budú tam dve postavy - starý otec a vnúča, ktorí sa spoločne snažia nájsť na túto otázku odpoveď. Zložil som približne pol tucta nových skladieb, ďalší poltucet sú staršie skladby, niektoré aj pätnásť rokov, ale ide o moje vlastné skladby. Po vydaní albumu by som rád vyrazil na turné po arénach," vysvetlil hudobník, ktorý však názov nahrávky zatiaľ neprezradil.


Roger Waters sa preslávil v spomínanej kapele Pink Floyd, v ktorej pôsobil v rokoch 1965 až 1985. S formáciou vydal aj albumy ako The Piper At The Gates Of Dawn (1967), A Saucerful Of Secrets (1968), Ummagumma (1969), Meddle (1971), The Dark Side Of The Moon (1973), Wish You Were Here (1975) či The Final Cut (1983). Ako sólový interpret uviedol na trh nahrávky The Pros And Cons Of Hitch Hiking (1984), Radio K.A.O.S. (1987), Amused To Death (1992) a Ça Ira (2005). V roku 1996 ho ako člena Pink Floyd uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies