Rodina Sensiovcov ponúka zadĺžený AS Rím na predaj

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 07:30 • 2 min
Rodina Sensiovcov ponúka zadĺžený AS Rím na predaj

Rodina Sensiovcov ponúka zadĺžený AS Rím na predaj

slovakia

left justify in out

img

Taliansky futbalový klub AS Rím je oficiálne na predaj. Po 17 rokoch vlastníctva sa s tradičným klubom lúči rímska podnikateľská rodina Sensiovcov a jeho hodnotu odhaduje na 200 miliónov eur.
      Športový denník La Gazzetta dello Sport informoval, že medzi Sensiho firmou Italpetroli a s predajom klubu zviazanou bankou UniCredit vo štvrtok uzavreli zmluvu. Jej plánované podpísanie vo štvrtok večer je údajne iba formálnou záležitosťou.
      Podľa mediálnych informácií dosahujú dlhy Italpetroli výšku 405 miliónov eur. Z toho 325 miliónov dlhuje Sensiho koncern banke UniCredit. Hoci hodnota AS Rím na burze predstavuje iba okolo 129 miliónov eur, rodina Sensiovcov dúfa, že sa mu ho podarí predať za vyššiu cenu. Pritom pred niekoľkými rokmi sa ešte hodnota klubu pohybovala na úrovni 300 miliónov eur a investor George Sörös pred dvoma rokmi ponúkal za odkúpenie 283 miliónov eur. Finanční experti počítajú s tým, že nový majiteľ nezaplatí viac, než 200 miliónov eur.
      V posledných 17 rokoch bol AS Rím raz talianskym majstrom, šesťkrát vicemajstrom a päťkrát víťazom Talianskeho pohára (Coppa Italia). Okrem toho vyhral taliansky Superpohár a štyrikrát postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov. Úspechy sa cenia o to viac, že klub v porovnaní s Juventusom Turín či milánskymi tímami Interom a AC disponuje nižšími finančnými prostriedkami.
      Klubový patrón Franco Sensi vyrovnával deficit vždy z vlastných financií. Keď pred dvoma rokmi zomrel, prevzala vedenie AS jeho dcéra Rosella. Napriek akútnym finančným problémom sa jej podarilo s AS Rím skončiť v Serii A na pozícii vicemajstra a bojoval aj vo finále Talianskeho pohára, kde neuspel proti Interu Miláno.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies