Ritomská chce viac referend aj kultúru ako školský predmet

NETKY.SK • 11 Január 2016, 15:09 • 2 min
Ritomská chce viac referend aj kultúru ako školský predmet

BRATISLAVA - Návrat moci do rúk ľudí, viac referend, kultúra ako nový školský predmet, zmena antidiskriminačných zákonov, vyššie platy zdravotných sestier, ochrana zamestnancov aj polročne určovaný strop cien tovarov a energií. To sľubuje poslankyňa Národnej rady SR Mária Ritomská (nezaradená), ktorá kandiduje v parlamentných voľbách so stranou Priama demokracia.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente apelovala na ľudí, aby jej stranu volili. "Vytvorili sme nový program pre slušný štát. Voľte nás a urobíme poriadok v našom štáte," povedala Ritomská. Tvrdí, že zákonmi donúti zamestnávateľov viac si vážiť zamestnancov a odstráni otrokárstvo. Chystá aj kroky, aby justícia stála na strane občanov. Ľuďom chce dať možnosť referendom odvolať sudcu, ktorý by sa napríklad správal korupčne.

 

Ritomskej Priama demokracia presadzuje aj elektronické hlasovanie. "Každý občan bude mať svoj podiel na vládnutí," vyhlásila Ritomská. Pripomenula, že sa dlhodobo venuje témam mobingu či bossingu a tým sa mieni zaoberať aj naďalej. Jej strana chce aj kultúru ako školský predmet, na ktorom by sa učila i etiketa.

 

Parlamentné voľby budú v sobotu 5. marca. Pôjde v poradí o deviate parlamentné voľby od Nežnej revolúcie v roku 1989. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Hlasovať môžu všetci občania SR, ktorí majú v deň hlasovania najmenej 18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies