Leonardo Dicaprio a Kate Winslet sa postarali o poslednú preživšiu z Titanicu

NETKY.SK • 20 Október 2021, 20:56 • 2 min
Leonardo Dicaprio a Kate Winslet sa postarali o poslednú preživšiu z Titanicu

NEW YORK – Keď sa Millvina Deanová dostala do finančných problémov a hrozilo, že príde o strechu nad hlavou, herecká dvojica jej zabezpečila dôstojné dožitie.

slovakia

left justify in out

Herecké hviezdy Leonardo DiCaprio a Kate Winslet, ktorí v celovečernom filme Titanic stvárnili zamilovaný pár Jacka a Rose, sa pred pár rokmi postarali o strechu nad hlavou poslednej preživšej osobe z potopeného parníka. Millvina Deanová sa v roku 1912  iba ako deväťmesačné batoľa so svojimi rodičmi a bratom nalodila na Titanic. Ten sa vša pár dní po opustení Spojeného kráľovstva potopil, keď počas noci narazil do ľadovca. Informoval o tom portál Dobrenoviny.sk. 

 

img

 

Rodina Deanovcov sa, podobne ako stovky emigrantov, rozhodla odísť do Spojených štátov za lepším životom. Pôvodne ani nemali ísť touto luxusnou loďou, pre problémy s dodávkami uhlia sa však ocitli na palube. V noci, keď už bolo jasné, že sa Titanic potopí a skončí na dne Atlantického oceánu, sa tesne po zrážke podarilo jej matke Georgette, dvojročnému bratovi Betramovi a Millvine dostať do záchranného člnu číslo 10. Jej otec Frank však nemal toľko šťastia.

 

Jeho telo sa nikdy nenašlo a spolu s ďalšími 1 516 obeťami prišiel o život. Napriek tomu, že si Millvina z danej noci samozrejme nemohla nič pamätať, počas svojho života vystúpila na mnohých podujatiach, čím sa dostala do povedomia verejnosti.

 

img

 

Keď v roku 1997 prišiel do kín film Titanic a Millvina bola medzi pozvanými hosťami na dlhoočakávanú premiéru, svoju účasť odmietla. Rozhodnutie odôvodnila tým, že sa nechce pozerať na smutné momenty, pri ktorých zomierali stovky ľudí vrátane jej otca.

 

O viac ako 11 rokov, keď oslavovala svoje 98. narodeniny, sa jej zdravotný stav výrazne zhoršil, čo Millvinu priviedlo na mizinu. Keďže žila v opatrovateľskom zariadení, hrozilo, že pre nezaplatené účty bude musieť opustiť svoj náhradný domovskončí na ulici. O nepriazni osudu tejto ženy sa dozvedela herecká dvojica Leonardo DiCaprio a Kate Winslet. Tí pre Millvinu zriadili fond a sami jej venovali štedrý finančný dar. Peniaze jej dokonca poslala aj Celine Dion, ktorá k filmu naspievala sprievodnú pieseň.

 

img

 

„Zabezpečíme, aby mohla pani Millvina prežiť bezstarostnú budúcnosť a mohla byť aj naďalej inšpiráciou celému svetu,“ uviedli známe tváre v spoločnom vyhlásení. Millvina vďaka finančnej pomoci prežila ďalšie dva roky v opatrovateľskom dome, kde aj skonala. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies