Rezort zapojí 200 škôl do projektu Digitálne učivo na dosah

NETKY.SK • 25 Február 2015, 14:58 • 2 min
Rezort zapojí 200 škôl do projektu Digitálne učivo na dosah

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva zapojí minimálne 200 škôl do nového projektu Digitálne učivo na dosah.

slovakia

left justify in out

Cieľom je umožniť každej zapojenej škole využívať garantovaný prístup k digitálnemu vzdelávaciemu obsahu rezortu školstva a iných rezortov, či prístup k rýchlemu internetu vďaka novovybudovanej optickej sieti. Projekt s rozpočtom takmer 30 miliónov eur je financovaný z Operačného programu Informatizácia spoločnosti. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

 

"Minimálne 200 materských, základných a stredoškolských zariadení vybraných z okresov Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Snina, Spišská Nová Ves a Trnava v rámci projektu získa aj sprevádzkovanie profesionálnych WiFi prístupových bodov v priestoroch školy, ktoré umožnia žiakom využívať pri práci v škole aj svoje vlastné zariadenia a komfortne sa pritom pohybovať v prostredí bezpečného internetu," uviedla Dupaľová Ksenzsighová. 

 

Projekt je pre zapojené školy bezplatný a nekladie na ne žiadne zvýšené finančné nároky, personálne zabezpečenie či administratívnu záťaž. Naopak, súčasťou projektového zámeru je snaha o úsporu času pedagógov a skvalitnenie podmienok pri ich práci s digitálnym obsahom. "V rámci tejto filozofie odbremeňovania pedagógov od zbytočnej záťaže garantujeme zapojeným školám minimálne päťročný bezplatný servis a asistenciu pri akýchkoľvek technických problémoch,“ povedal minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler. 

 

Okrem rozvoja a posilnenia miestnej infraštruktúry v jednotlivých lokalitách sa vytvorí v rámci výkopov, terénnych prác a úprav aj niekoľko sto dočasných pracovných miest. Ministerstvo školstva spolu s Úradom vlády chápu prípravu projektu a minimálne päťročnú následnú spoločnú prevádzku ako pilotnú aktivitu, ktorej jednotlivé fázy a výsledky budú priebežne monitorovať, vyhodnocovať a v prípade potreby poslúžia ako základ pre neskoršiu prípravu obdobného projektu v celonárodnom meradle. Projekt inicioval ešte predchádzajúci minister školstva Peter Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies