Republikán Mitt Romney otočil list: Kandidatúru na prezidenta v roku 2016 zamietol

NETKY.SK • 30 Január 2015, 16:18 • 2 min
Republikán Mitt Romney otočil list: Kandidatúru na prezidenta v roku 2016 zamietol

WASHINGTON - Mitt Romney, nominat republikánov v amerických prezidentských voľbách v roku 2012, dnes oficiálne zamietol svoju kandidatúru v súboji o Biely dom v roku 2016. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa predošlých informácií Reuters odvolávajúcich sa na agentúru Bloomberg mal dnes Romney svoju kandidatúru na prezidenta potvrdiť.
     

Bývalý guvernér štátu Massachusetts rozhodnutie nekandidovať oznámil počas konferenčného hovoru so svojimi podporovateľmi a členmi tímu.
     

"Otočil som list," povedal Romney v rozhovore pre agentúru AP.
     

Stalo sa tak tri týždne po tom, ako na stretnutí s donormi v New Yorku nečakane pripustil vôľu uchádzať sa už tretíkrát o funkciu prezidenta Spojených štátov.
     

V čase, keď sa Romney usiloval získať finančnú podporu pre ďalšiu kampaň, podľa AP zistil, že niekoľko z jeho predchádzajúcich podporovateľov a hlavných sponzorov prešlo do tímu bývalého floridského guvernéra Jeba Busha.
     

Republikán Mitt Romney nezískal prezidentskú nomináciu v roku 2008 a neuspel ani vo veľkom prezidentskom súboji, v ktorom sa v roku 2012 stretol s úradujúcim šéfom Bieleho domu Barackom Obamom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies