Reportér al-Džazíry zahynul pri zrážke svojho auta s vozidlom opozície

NETKY.SK • 11 December 2014, 13:26 • 2 min
Reportér al-Džazíry zahynul pri zrážke svojho auta s vozidlom opozície

BEJRÚT - Panarabská televízia al-Džazíra dnes informovala, že jeden z jej reportérov zahynul pri nehode, keď sa autom presúval na miesto, odkiaľ mal písať o bojoch medzi sýrskymi vládnymi jednotkami a povstalcami.

slovakia

left justify in out

V Katare sídliaca televízia spresnila, že novinár v stredu večer počas jazdy v okolí dediny Šajch Maskín v provincii Dará, kde momentálne prebiehajú prudké boje, vypol svetlá auta, aby sa nestal terčom streľby vládnych síl. Krátko na to však autom narazil do vozidla sýrskej opozície. Podľa al-Džazíry bol novinár namieste mŕtvy. 
     

Túto verziu potvrdil pre AP aj jeden z aktivistov, ktorí monitorujú konflikt a informujú o tom zahraničné médiá.
     

V oblasti dediny Šajch Maskín prišli v pondelok o život aj traja novinári zo sýrskej proopozičnej televízie Orient News, keď ich auto zasiahla raketa, ktorú podľa Orient News vypálili vládne sily. Túto informáciu sa zatiaľ nepodarilo potvrdiť z nezávislých zdrojov.
     

Od vypuknutia sýrskeho konfliktu, ktorý trvá už štvrtý rok, prišlo o život už viac ako 70 novinárov, informoval v stredu Výbor na ochranu novinárov. 
     

Najväčšiu pozornosť vo svete vyvolali brutálne vraždy zahraničných spravodajcov, ktorých podrezali kati extrémistickej organizácie Islamský štát. Drvivá väčšina novinárov, ktorí prišli v Sýrii o život, však boli Sýrčania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies