Rekordný Iron Man 3: Film zarobil už viac ako miliardu!

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 14:52 • 2 min
Rekordný Iron Man 3: Film zarobil už viac ako miliardu!

LOS ANGELES - Film Iron Man 3 (2013) cez víkend v tržbách prekonal hranicu miliardy dolárov. Stal sa tak 16. snímkou, ktorej sa to podarilo. V severoamerických kinách dodnes utŕžil 337,1 milióna dolárov (v prepočte približne 262 miliónov eur) a v ostatných krajinách 736,2 milióna dolárov (572 miliónov eur), čo je dovedna 1,073 milióna dolárov (834 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

To je výrazne viac, ako prvý Iron Man (2008; 585,2 milióna dolárov) a tiež druhý film o tomto superhrdinovi (2010; 623,9 milióna dolárov). Snímka, v ktorej titulného hrdinu stvárnil Robert Downey Jr, je momentálne v rebríčku najlepších filmových tržieb všetkých čias na deviatom mieste. S najväčšou pravdepodobnosťou sa dostane ešte vyššie, keďže ju naďalej premietajú. Čo sa týka filmov o marvelovských superhrdinoch, najvyššie v tomto rebríčku je snímka Avengers: Pomstitelia (2012), ktorá je s tržbami 1,51 miliardy dolárov na tretej priečke. Prekonali ju len Titanic (1997) a Avatar (2009) Jamesa Camerona.

Iron Man 3 je podľa prezidenta filmového štúdia Marvel Kevina Feigea predovšetkým o vzťahu Tonyho Starka s jeho asistentkou Pepper Potts. Ako sám povedal, hrdinka v podaní Gwyneth Paltrow divákov prekvapuje tým, že sa nespráva ako stereotypná krehká žena čakajúca na záchrancu. Okrem nej a Downeyho Jr. v snímke účinkuje aj Don Cheadle, ktorý opäť stvárnil Jamesa 'Rhodeyho' Rhodesa. Starkovým protivníkom je Mandarin, ktorého si zahral Ben Kingsley. Okrem toho železný muž v podaní Roberta Downeyho Jr. bojuje aj proti Aldrichovi Killianovi (Guy Pearce) a Ericovi Savinovi alias kyborgovi Coldbloodovi (James Badge Dale). Vo filme účinkujú aj Rebecca Hall, Ashley Hamilton, Stephanie Szostak či režisér prvých dvoch filmov o Iron Manovi Jon Favreau. Na režisérsku stoličku sa v rámci úspešnej série po prvý raz posadil Shane Black, s ktorým Downey Jr. spolupracoval na krimikomédii Kiss Kiss Bang Bang (2005). Na scenári sa Black podieľal s Drewom Pearceom. Snímku v slovenských kinách premietajú od 2. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies