Reboot série Battlestar Galactica možno nakrúti Francis Lawrence

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 17:21 • 2 min
Reboot série Battlestar Galactica možno nakrúti Francis Lawrence

BRATISLAVA - Dlho pripravovaný reboot seriálu Battlestar Galactica (1978–1979) možno nakrúti Francis Lawrence.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný filmár rokuje podľa portálu Deadline o spolupráci na projekte spoločnosti Universal Pictures, ktorá obľúbený sci-fi titul plánuje preniesť na strieborne plátno už niekoľko rokov. Scenár titulu napíše Lisa Joy, ktorá je známa pre prácu na seriáli Westworld (2016).


Seriál Battlestar Galactica vytvoril Glen A. Larson. Titul rozpráva príbeh posádky vesmírnej lode Galactica, ktorá je na čele flotily prenasledovanej obávanými Cylonmi. V roku 2004 sa na televízne obrazovky dostalo nové spracovanie, ktoré vysielali štyri sezóny. Na filmovom spracovaní príbehu sa mal pritom pôvodne podieľať Bryan Singer. Ten však projekt opustil a práce následne dlho nepokračovali.


Francis Lawrence sa narodil vo Viedni americkým rodičom. Keď mal tri roky, presťahovali sa do Los Angeles. Nakrútil filmy ako napríklad Constantine (2005), Som legenda (2007), Voda pre slony (2011) a snímky Hry o život: Skúška ohňom (2013), Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a Hry o život: Drozdajka 2 (2015).

 

Postaral sa aj o réžiu videoklipov speváčok Lady Gaga, Jennifer Lopez, Nelly Furtado, Avril Lavigne, Britney Spears alebo Beyoncé a spevákov Rickyho Martina, Willa Smitha či Justina Timberlaka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies