Rebeku Brooksovú prepustili po 12 hodinách na kauciu

NETKY.SK • 17 Júl 2011, 23:00 • 2 min
Rebeku Brooksovú prepustili po 12 hodinách na kauciu

Rebeku Brooksovú prepustili po 12 hodinách na kauciu - Politika Na kauciu prepustili v noci nadnes v Londýne po 12-hodinovom výsluchu Rebeku Brooksovú, bývalú výkonnú riaditeľku spoločnosti News International. Oznámila to agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

img

Na kauciu prepustili v noci nadnes v Londýne po 12-hodinovom výsluchu Rebeku Brooksovú, bývalú výkonnú riaditeľku spoločnosti News International. Oznámila to agentúra Reuters.
      Londýnska polícia zatkla 43-ročnú Brooksovú v rámci vyšetrovania obvinení z nelegálneho odpočúvania odkazových schránok mobilov a policajnej korupcie.
     Brooksová tvrdí, že nevedela o prípadoch nelegálneho odpočúvania redaktormi bulvárneho týždenníka News of the World v čase, keď v ňom bola šéfredaktorkou.
      Blízka spolupracovníčka mediálneho magnáta Ruperta Murdocha v piatok 15. júla oznámila svoju rezignáciu z čela News International, britskej pobočky jeho spoločnosti News Corporation. Pred prepuknutím škandálu bola známa svojimi vynikajúcimi kontaktmi na politikov.
      Pre spájanie svojho mena s už zaniknutými bulvárnym týždenníkom Ruperta Murdocha odstúpil v nedeľu aj šéf londýnskej metropolitnej polície (Scotland Yard) Paul Stephenson. Vo vyhlásení, ktoré prečítal pred televíznymi kamerami, Stephenson povedal, že o rozsahu odpočúvania telefónov týždenníkom News of the World nič nevedel.
      Stephensona kritizovali za to, že najal na čiastočný úväzok ako policajného poradcu pre vzťahy s verejnosťou Neila Wallisa, bývalého hlavného editora News of the World. Toho v rámci vyšetrovania aféry tiež zatkli.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies