Real i Atletico s tesnými víťazstvami, rozhodli Benzema a Griezmann

NETKY.SK • 16 December 2018, 10:49 • 2 min
Real i Atletico s tesnými víťazstvami, rozhodli Benzema a Griezmann

MADRID - Karim Benzema rozhodol o víťazstve futbalistov Realu Madrid nad Rayom Vallecano 1:0 v 16. kole španielskej La Ligy.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" si pripísal tretí ligový triumf za sebou a v nekompletnej tabuľke stráca z tretieho miesta dva body na vedúce duo FC Barcelona - Atletico Madrid.

 

Domáci sa ujali vedenia v 13. minúte, mali niekoľko šancí streliť druhý gól, no nevyužili ich. Naopak, v samom závere mohli hostia vyrovnať, brankár Realu Thibault Courtois však podržal svoj tím. "Mohli sme rozhodnúť už v prvom polčase. Je však dôležité, že sme si dokázali vytvoriť veľa šancí. Som presvedčený, že ich budeme v ďalších zápasoch premieňať," citovala agentúra DPA stopéra Realu Raphaela Varanea.

 

Tréner Santiago Solari vyjadril spokojnosť s výkonom svojich zverencov najmä v úvodnom dejstve. "Bolo to veľmi dobrých 45 minút. Vyhrali sme deväťkrát z uplynulých 11 duelov. Skončili sme prví v skupine Ligy majstrov a tiež postupujeme ďalej v domácom pohári. Teraz ideme na MS klubov, tento turnaj je vždy vzrušujúci pre všetkých našich fanúšikov," uviedol 42-ročný argentínsky kouč, ktorého zverenci nastúpia v stredu v Abú Zabí na semifinálové stretnutie prestížneho podujatia proti japonskej Kašime Antlers.

 

Atletico Madrid vyhralo na pôde Realu Valladolid 3:2. Pre hostí to bolo prvé ligové víťazstvo na ihrisku súpera po takmer troch mesiacoch. Tím trénera Diega Simeoneho viedol po polčase o dva góly, no domácim sa podarilo po hodine hry vyrovnať. O troch bodoch pre "Los Colchoneros" rozhodol v 80. minúte svojim druhým gólom v zápase Antoine Griezmann. "Trvalo to veľmi dlho, kým sme opäť vyhrali vonku. Našťastie, Antoine sa postaral o zisk troch bodov. Dnes bol rozdielový hráč," uviedol 48-ročný argentínsky kormidelník.

 

Francúzsky útočník strelil v prebiehajúcej sezóne La Ligy šesť gólov. "Stále sa môžem zlepšovať, nie som ešte na svojom vrchole. Stále cítim, že mi chýba ešte väčšia rýchlosť," vyhlásil majster sveta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies