Razia v súvislosti so zrušeným zápasom v Hannoveri

NETKY.SK • 11 December 2015, 16:51 • 2 min
Razia v súvislosti so zrušeným zápasom v Hannoveri

BERLÍN - Nemecká spolková prokuratúra dala vykonať domovú prehliadku u muža podozrivého z účasti na plánovaní sabotáže medzištátneho prípravného stretnutia medzi domácou futbalovou reprezentáciou a Holandskom, ktoré museli 17. novembra pre obavy o bezpečnosť zrušiť. Zatiaľ však nebol v súvislosti s raziou nik zadržaný.

slovakia

left justify in out

Stretnutie v Hannoveri zrušili krátko po sérii teroristických útokov v Paríži, ktoré nepriamo zasiahli aj nemecký národný tím. Štadión evakuovali na základe informácií o hrozbe, ale žiadne výbušniny sa nenašli a polícia nikoho nezatkla. Podľa týždenníka Der Spiegel sa terčom zásahu stal 19-ročný študent, ktorý priamo na štadióne nakrútil krátke video a spomenul v ňom okrem iného aj Islamský štát.

 

Nemecká futbalová reprezentácia v piatok 13. novembra hrala medzištátny priateľský duel s Francúzmi v Paríži počas útokov na viacerých miestach vo francúzskej metropole vrátane troch v blízkosti Stade de France v lokalite St. Denis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies