ME vo futbale 2020: Španielov dnes zaočkovali proti COVID-19! Busquets však ostáva v karanténe

NETKY.SK • 11 Jún 2021, 19:37 • 2 min
ME vo futbale 2020: Španielov dnes zaočkovali proti COVID-19! Busquets však ostáva v karanténe

MADRID - Obavy z rozšírenia ochorenia COVID-19 v kádri národného tímu počas futbalových majstrovstiev Európy prispeli k tomu, že všetci členovia španielskej reprezentácie v piatok podstúpili očkovanie proti koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak priamo v tréningovom centre neďaleko Madridu, v ktorom sa Španieli pripravujú na Euro. Vakcínu im podali lekári ozbrojených síl na základe vládnej výnimky.

 

V Španielsku sa totiž proti koronavírusu očkuje výhradne podľa veku a aktuálne prebieha vakcinácia osôb nad 40 rokov. Výnimku dostali aj športovci, ktorí sa pripravujú na OH v Tokiu.

 

img


"Máme to privilégium a veľké šťastie, že sa vláda rozhodla zaočkovať nás. Je to pre nás skvelá správa. Dúfam, že sa nám pred pondelkovým zápasom vyhnú vážnejšie vedľajšie účinky," povedal stredopoliar Thiago Alcantara, ktorý ešte v roku 2020 prekonal ochorenie COVID-19.

 

V pondelok večer čaká Španielov zápas proti Švédom, súčasťou E-skupiny sú aj Slováci a Poliaci.

 

img


Proces očkovania španielske futbalovej reprezentácie urýchlil výskyt koronavírusu v kádri. Diagnostikovali ho kapitánovi Sergiovi Busquetsovi, ktorý sa nachádza v izolácii a v pondelok hrať nebude. Pozitívny test mal aj obranca Diego Llorente, analýza ďalších vzoriek však u neho koronavírus nepotvrdila.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona