Rapper vyhral spevácku talentovú súťaž Afganská hviezda

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 08:59 • 2 min
Rapper vyhral spevácku talentovú súťaž Afganská hviezda

KÁBUL - Sajjid Džamál Mubáriz, rapper pochádzajúci zo severoafganskej provincie Balch, získal dnes večer titul Afganská hviezda.

slovakia

left justify in out

Spevácka talentová súťaž Afganská hviezda je podobná programu American Idol, koná sa už 12 rokov a vysiela ju televízia Tolo TV.

 

"Som veľmi šťastný, že som získal tento titul," vyhlásil Džamál - kaderník, ktorý musel zatvoriť svoj salón a požičať si peniaze od priateľov, aby mohol prísť súťažiť.

 

 

Mubáriz súťažil vo finále s jednou konkurentkou, Zulálou Hášimíovou z nepokojnej a konzervatívnej východnej provincie Kúnar.

 

"Teraz sa tvoria dejiny, keďže prvýkrát sa dostali do finále rapper a dievča," povedal deň pred finále šéf televízie Tolo TV Masúd Sandžár.

 

Na talentovej súťaži sa zúčastnilo vyše 10.000 nádejných spevákov z celého Afganistanu. "Mali sme na pódiu malý Afganistan," dodal Sandžár.

 

Televízie Tolo TV a Tolo News, ktoré patria spoločnosti Moby Group, sa stali terčmi útoku náboženských konzervatívcov, ako aj Talibanu.

 

Pri samovražednom útoku Talibanu na Tolo TV vlani v januári zomrelo sedem zamestnancov televízie. "Ale nebezpečenstvo túto šou nezastaví," vyhlásil Sandžár.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies