Sýria zničila nadránom niekoľko rakiet, z útoku obviňuje Izrael

NETKY.SK • 27 Apríl 2020, 08:04 • 2 min
Sýria zničila nadránom niekoľko rakiet, z útoku obviňuje Izrael

DAMASK - Sýrska protivzdušná obrana zlikvidovala dnes nadránom niekoľko rakiet vypálených počas náletu, ktorého terčom bolo niekoľko objektov v hlavnom meste Damask. Nálet bol označený za "izraelský" a podniknutý zo vzdušného priestoru Libanonu. Informácie o obetiach alebo škodách neboli zatiaľ poskytnuté.

slovakia

left justify in out

Vojna v Sýrii

SANA neuviedla podrobnosti o cieľových objektoch útoku, ku ktorému došlo pred svitaním, ale dodala, že sýrska armáda časť rakiet zostrelila, takže nedosiahli svoj cieľ. 

 

Od roku 2011, keď vypukla vojna v Sýrii, Izrael na jej území uskutočnil stovky náletov, pričom sa zameriaval na vládne jednotky, ako aj na ich spojencov z iránskej armády a libanonskej militantnej skupiny Hizballáh.

 

img

 

Terčom bol naposledy Palmýr 

Posledný útok tohto druhu sa odohral 20. apríla, keď sýrska protiletecká obrana zlikvidovala rakety vypálené Izraelom na ciele neďaleko starobylého mesta Palmýra. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva vtedy uviedlo, že cieľom boli "vojenské objekty pre iránske milície v púšti okolo Palmýry".

 

img

 

Hrozbou je Irán 

Pri útoku prišli o život traja sýrski ozbrojenci a šesť cudzincov, ktorých štátnu príslušnosť sa podľa SOHR nepodarilo určiť. 

 

Izrael potvrdzuje svoje vojenské aktivity v Sýrii len v ojedinelých prípadoch; tvrdí však, že prítomnosť posíl z Iránu v Sýrii je preň hrozbou a preto bude pokračovať v náletoch. Izraelské vedenie nereagovalo na obvinenie, že aj raketový útok z pondelka rána, bol izraelský.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies