Rakúsky komunálny politik tureckého pôvodu čelí žalobe, bol členom islamistického spolku

NETKY.SK • 2 Február 2018, 09:14 • 2 min
Rakúsky komunálny politik tureckého pôvodu čelí žalobe, bol členom islamistického spolku

WELS - Prokuratúra v hornorakúskom Welse zatiaľ neprávoplatne obžalovala muža, ktorý je členom istého tamojšieho islamistického spolku, z členstva v teroristickom zoskupení a zločineckej organizácii.

slovakia

left justify in out

V prípade potvrdenia viny súdom hrozí obžalovanému trest v rozmedzí od šiestich mesiacov do desiatich rokov väzenia. Informovala o tom vo štvrtok večer tlačová agentúra APA s odvolaním sa na správu periodika Neue Volksblatt.

 

Niekdajší člen obecnej rady, nominant Sociálnodemokratickej strany Rakúska (SPÖ), ktorý sa po prvých podozreniach vzdal funkcie, tvrdí, že inkriminované video na jednej zo sociálnych sietí s názvom Báseň o džiháde videl jediný raz, aj to povrchne. Už skôr sa Rakúska ľudová strana (ÖVP) z podobných dôvodov rozlúčila s bratom tohto muža tureckého pôvodu, ktorý sa takisto angažoval v komunálnej politike.

 

Obe strany postup zdôvodnili odlišnosťou hodnôt, ktoré preferujú, a hodnôt, ktoré považuje za prioritné spomínaný spolok. Niekdajší učiteľ náboženstva dostal navyše zákaz podieľať sa na vzdelávaní v tejto oblasti na území Horného Rakúska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies