Rakúsko: Zadržali Inda, ktorý mal v batožine 43-tisíc tabletiek analgetík

NETKY.SK • 13 Február 2017, 18:02 • 2 min
Rakúsko: Zadržali Inda, ktorý mal v batožine 43-tisíc tabletiek analgetík

VIEDEŇ - Pašeráka analgetík z Indie odhalili na medzinárodnom letisku vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Ako informoval dnes tamojší verejnoprávny rozhlas s odvolaním sa na rezort financií, v dvoch kufroch 48-ročného Inda, ktorý pricestoval z Naí Dillí cez Istanbul do rakúskej metropoly, našli výlučne balenia zrejme v Indii vyrábaného preparátu proti bolesti, konkrétne asi 43.000 tabletiek.

 

Indický občan sa priznal, že raz mesačne cestoval do rôznych krajín Európskej únie s podobným nákladom, do Rakúska smeroval však zrejme po prvý raz.

 

Pašované analgetikum obsahuje aj opioidnú substanciu, ktorú rakúska legislatíva radí medzi drogy. Táto látka pôsobí silno proti bolesti a zmierňuje kŕče. V praxi to znamená, že narkomani ju môžu zneužiť ako náhradu za heroín a dávkovať si ju v kombinácii s vodou injekčnými striekačkami.

 

Pravdepodobne falšované preparáty odovzdali spoločne s indickým občanom rakúskej polícii, pričom colníci začali voči nemu separátne stíhanie. Už v roku 2015 zaregistrovali rakúski colníci podobný úlovok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies