Rakúsko v dňoch 4.-9. júna dočasne obnoví kontroly na hraničných priechodoch

NETKY.SK • 27 Máj 2011, 07:28 • 2 min
Rakúsko v dňoch 4.-9. júna dočasne obnoví kontroly na hraničných priechodoch

Rakúsko v dňoch 4.-9. júna dočasne obnoví kontroly na hraničných priechodoch

slovakia

left justify in out

img

Na rakúskych štátnych hraniciach sa počas júnovej regionálnej konferencie Svetového hospodárskeho fóra vo Viedni dočasne obnovia kontroly. Informovalo o tom dnes rakúske ministerstvo vnútra.
      Podľa slov hovorcu rezortu pre tlačovú agentúru APA budú prijaté opatrenia, aby sa riziká podarilo dostať pod kontrolu.
      Členské krajiny Európskej únie boli v súlade so Schengenskou dohodou informované o opatreniach rakúskej strany mesiac vopred.
      Hraničné kontroly by sa mali začať 4. júna a trvať do 9. júna.
      Predbežne nie je isté, či sa bude kontrolovať na všetkých hraničných priechodoch. Hovorca uviedol, že o tom rozhodnú podľa situácie pred konferenciou, pravdepodobne však pôjde o kontroly na trasách významných z hľadiska medzinárodnej dopravy. Definitívne rozhodnutie na základe vyhodnotenia situácie Spolkovým úradom pre ochranu ústavy a boj proti terorizmu urobí rakúske ministerstvo vnútra krátko pred spomínaným termínom.
      Rakúske orgány sa sústredia na hraniciach aj na možných odporcov globalizácie, potenciálnych účastníkov protestov voči spomínanej akcii. Informácie očakávajú vo Viedni v tejto súvislosti tiež zo susedných štátov.
      Regionálna konferencia Svetového hospodárskeho fóra sa vo Viedni uskutoční v dňoch 7.-9. júna. Očakáva sa na nej účasť hláv štátov a predsedov vlád z celkovo 13 krajín, ako aj predstaviteľov ďalších štátov a medzinárodných organizácií. Hlavnými témami rokovania budú energetická bezpečnosť, telekomunikácie, ochrana životného prostredia, hospodárske a finančné otázky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies