Putinovci zatiaľ nepodali žiadosť o rozvod

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 13:12 • 2 min
Putinovci zatiaľ nepodali žiadosť o rozvod

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin s manželkou Ľudmilou síce oznámili, že sa ich manželstvo skončilo, žiadosť o rozvod však ešte nepodali. Oznámil to dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu ani nie je jasné, či sa Putinovci aj oficiálne rozvedú, čo však v tejto súvislosti označil len za formalitu. Žiadosť o rozvod manželstva podľa ruských médií zatiaľ neeviduje príslušná moskovská ani petrohradská matrika.

Putinovci sa zosobášili 28. júla 1983 a majú spolu  dve už dospelé dcéry. Vo štvrtok v štátnej televízii Rossija-24 nečakane oznámili, že sa ich manželstvo po takmer 30 rokoch skončilo. Podľa vlastných slov sa spoločne dohodli na "civilizovanom rozvode".

Ako dôvod manželia uviedli skutočnosť, že sa už roky takmer nevídali v dôsledku Putinovho veľkého pracovného zaťaženia. Ľudmila tiež zdôraznila, že nemá rada publicitu a cestovanie lietadlom, ktoré vyžaduje úloha prvej dámy. 

Prekvapivé oznámenie ukončilo roky mediálnych špekulácii o sile Putinovho manželstva. Pár sa totiž v ostatných piatich rokoch čoraz zriedkavejšie objavoval spolu na verejnosti, naposledy sa tak stalo počas tretej prezidentskej inaugurácie Putina v máji 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies