Putin vyzval na zákrok proti extrémizmu

NETKY.SK • 16 December 2010, 12:55 • 2 min
Putin vyzval na zákrok proti extrémizmu

Putin vyzval na zákrok proti extrémizmu - Politika Po etnických zrážkach v Moskve vyzval dnes ruský premiér Vladimir Putin na zákrok proti extrémizmu a xenofóbii v krajine. Varoval tiež, že liberálna kritika vlády ohrozuje stabilitu.

slovakia

left justify in out

img

Po etnických zrážkach v Moskve vyzval dnes ruský premiér Vladimir Putin na zákrok proti extrémizmu a xenofóbii v krajine. Varoval tiež, že "liberálna" kritika vlády ohrozuje stabilitu.
      "Je potrebné tvrdo potlačiť prejavy extrémizmu zo všetkých strán," vyhlásil Putin v každoročnom televíznom programe, v ktorom odpovedá na otázky občanov. Reagoval na násilnosti v Moskve, kde tisíce nacionalistov rozpútali nepokoje zamerané proti prisťahovalcom zo severného Kaukazu. Polícia v snahe zabrániť ďalším zrážkam výrazne posilnila hliadky a zatkla vyše tisíc osôb.
      Putin zdôraznil, že Rusko je mnohonárodnostný štát. "Všetci sme deti jednej zeme," povedal. "Človek z Kaukazu by sa nemal báť vyjsť do ulíc Moskvy a slovanskí občania by nemali mať strach žiť v severokaukazských republikách."
      Ruský premiér však tiež kritizoval liberálnu opozíciu, ktorej protivládny postoj prirovnal k etnickým nepokojom ako "neprijateľné" narušenie poriadku. "Spoločnosť, a to aj liberálna spoločnosť, musí pochopiť, že poriadok musí byť a že je potrebné podporovať vládu, ktorá je teraz pri moci, aby sa podporili záujmy väčšiny," dodal.
      V reakcii na otázku o bývalom ropnom magnátovi Michailovi Chodorkovskom, ktorý v novom procese čelí obvineniam z prania peňazí a sprenevery, Putin povedal: "Myslím si, že zlodej by mal byť vo väzení."
      Ruský súd tento týždeň odložil začiatok vynášania verdiktu v prípade Chodorkovského, ostrého kritika Kremľa, na 27. decembra. V prípade uznania vinným mu hrozí ďalších sedem rokov väzenia. "Naše súdy sú najhumánnejšie na svete," vyhlásil Putin.

Zdroj: TASR/DPA, RIA NOVOSTI



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies