Putin: Rozhodnutie Krymu o pripojení k Rusku bolo absolútne legitímne

NETKY.SK • 4 December 2014, 12:13 • 2 min
Putin: Rozhodnutie Krymu o pripojení k Rusku bolo absolútne legitímne

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vystúpil dnes s každoročným prejavom k členom oboch komôr Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie, ktorý je základným dokumentom, určujúcim jeho postoj k smerovaniu ruskej politiky nielen pre nadchádzajúci rok, ale aj blízku budúcnosť.

slovakia

left justify in out

V úvode svojho hodinového vystúpenia sa ruský prezident podľa televízie RT vrátil k marcovým udalostiam na Kryme a zdôraznil, že rozhodnutie tamojšieho parlamentu vyhlásiť nezávislosť tohto čiernomorského polostrova bolo absolútne legitímne a viedlo k opätovnému pripojeniu polostrova Krym a mesta Sevastopol k Rusku.
      

"Kresťanstvo je historicky mocným zdrojom jednoty. Je základom ruského národného štátu, pričom Krym je pre Rusko rovnako dôležitý ako Chrámová hora pre Jeruzalem," vyhlásil Putin. V súvislosti s pripojením Krymu k Rusku vyzdvihol pochopenie ruských občanov pre "národné záujmy". Udalosti na Ukrajine z konca minulého roka označil šéf Kremľa za násilný prevrat a povedal, že udalosti na juhovýchode Ukrajiny dokazujú, že postoj Ruska bol správny. 
      

"Ako môžete podporovať násilný prevrat? O krvavých udalostiach v Odese ani nehovoriac. Ako môžete byť vo vzťahu k ľudským právam tak pokryteckí?" položil rečnícku otázku Putin. Západ podľa ruského prezidenta uplatňuje voči Rusku "politiku záujmov", avšak vystupovať proti Rusku "z pozície sily" je zbytočné.
      

"Rusku absolútne záleží na svojej suverenite, a to je pre našu krajinu základ. Ostatné štáty by si to mali uvedomiť. Všetkých zahraničných partnerov si treba vážiť. Sankcie škodia všetkým, nielen tomu, na koho sú uvalené" zdôraznil v úvodnej časti svojho výročného prejavu Putin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies