Putin poslal odkaz do USA: Ak zrušíte RT, my zrušíme CNN!

NETKY.SK • 5 Október 2017, 13:43 • 2 min
Putin poslal odkaz do USA: Ak zrušíte RT, my zrušíme CNN!

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin poslal odkaz do USA. Ak sa Američania pokúsia zrušiť vysielanie Russia Today, v Rusku zruší vysielanie CNN.

slovakia

left justify in out

Ruská služba pre reguláciu médií označila hrozby Američanov o zrušení činnosti ruskej štátnej televíznej siete Russia Today za „hon na čarodejnice“. Stalo sa to potom, čo americký senátor Mark Warner zverejnil na svojom twitterovom účte, že RT predstavuje hrozbu pre americkú demokraciu. Reakcia Moskvy bola stručná a jasná. „Ak ohrozíte RT, my zakročíme proti CNN v Rusku, čo je spoločnosť, ktorá porušuje ruský zákon o médiách.“

 

img

 

Ruský regulátor komunikácií Roskomnadzor v piatok obvinil americký televízny kanál CNN International z porušovania ruského zákona o médiách a uviedol, že v súvislosti s touto záležitosťou si predvolal aj jeho zástupcu.

 

Ruské ministerstvo zahraničia počas minulého týždňa obvinilo Washington z toho, že vyvíja zbytočný tlak na ruské médium RT, ktoré podporuje Kremeľ. Ďalej varuje, že Moskva by v takomto prípade mohla prijať opatrenia, ktoré by zamedzili činnosť CNN v Rusku.

 

img

 

Prezident Vladimir Putin v piatok na zasadnutí ruskej bezpečnostnej rady informoval, že Rusi sú v zahraničí čoraz pod väčším tlakom, ktorý sa nedá tolerovať. Putin tvrdí, že okolo RT sa zvyšuje zbytočná hystéria a vyhlásil, že „takýto tlak na ruské média je neprijateľný“. Nezabudol však podotknúť staré dobré príslovie: „Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva“, čím dal jasne najavo, aké podnikne ďalšie kroky v prípade, že sa tlak Američanov nezmierni. 

 

Riaditeľka informačného a tlačového oddelenia ruského Ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharova pre média povedala, že kroky vyvodené voči ruským médiam neostanú bez odozvy. „Pre Washington by malo byť ľahké si spočítať, kto na to doplatí,“ povedala Zacharova. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies