Putin ponúkol expremiérkeTymošenkovej liečbu, Ukrajina to odmietla

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 07:18 • 2 min
Putin ponúkol expremiérkeTymošenkovej liečbu, Ukrajina to odmietla

Putin ponúkol expremiérkeTymošenkovej liečbu, Ukrajina to odmietla - Politika Rusko je pripravené poskytnúť odbornú liečbu väznenej ukrajinskej expremiérke Julii Tymošenkovej, ak s tým budú súhlasiť ukrajinské úrady. Vyhlásil to dnes ruský premiér a novoz

slovakia

left justify in out

img

Rusko je pripravené poskytnúť odbornú liečbu väznenej ukrajinskej expremiérke Julii Tymošenkovej, ak s tým budú súhlasiť ukrajinské úrady. Vyhlásil to dnes ruský premiér a novozvolený prezident Vladimir Putin, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.
      Liečbu ponúka 51-ročnej Tymošenkovej, ktoré má zdravotné problémy s chrbticou, aj Nemecko. 
      Tymošenková bola odsúdená na sedemročný trest za zneužitie právomocí pri podpise dohody o nákupe ruského plynu. Líderka opozície v súčasnosti drží hladovku na protest proti svojmu údajnému týraniu. Tvrdí, že dozorcovia ju bili a vykrúcali jej ruky a nohy, keď ju nútene odvážali na vyšetrenie do nemocnice.
      "Ak by to Julia Volodymyrivna (Tymošenková) považovala za možné a ak by ukrajinské úrady, naši ukrajinský partneri, s tým súhlasili, s potešením by sme prijali Juliu Volodymyrivnu v Rusku na liečbu v akomkoľvek vhodnom čase pre ňu a pre ukrajinské úrady, v akomkoľvek zdravotníckom zariadení," povedal Putin pre novinárov.
      Ukrajinská generálna prokuratúra však odmietla takúto ponuku s tým, že ústava krajiny neposkytuje väzňom možnosť liečby v zahraničí. "Rusko alebo Nemecko – na tom nezáleží, postup je rovnaký," konštatoval hovorca úradu. 
      V súvislosti s podpisom dohody o dodávkach ruského plynu na Ukrajinu, za ktorú bola expremiérka odsúdená, premiér Putin uviedol, že dohoda bola plne v súlade s ruským i ukrajinským právom.
      "Ešte raz opakujem, že podľa našich právnikov k žiadnemu porušeniu zákona - ukrajinského, ani ruského - nedošlo," uviedol Putin.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies