Putin nevie, ktorou vakcínou sa dá zaočkovať. Vakcinácia prebehne mimo kamier

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 07:07 • 2 min
Putin nevie, ktorou vakcínou sa dá zaočkovať. Vakcinácia prebehne mimo kamier

Jeden z najmocnejších mužov sveta Vladimir Putin sa nechá zaočkovať vakcínou proti Covid-19 mimo kamier.

slovakia

left justify in out

V utorok  hovorca Kremľa Dmitrij Peskov informoval novinárov, že  Putin „nikdy nepodporoval“ očkovanie na kameru a a jeho postoj nehodlá meniť. Nie je známe, či Putin absolvuje očkovanie vo vakcinačnom zariadení alebo mu vakcínu prinesú do jeho kancelárie. Hovorca Kremľu uviedol, že to spravia tak, aby to čo najmenej ovplyvnilo prezidentov rozvrh.


Hovorca neuviedol, ktorú z troch vakcín registrovaných v krajine podajú Putinovi. Podčiarkuje však to, že všetky tri sú „absolútne dobré, spoľahlivé a účinné. Ruské úrady schválili používanie troch domácich vakcín - Sputnik V, EpiVacCorona a CoviVac, pričom všetky schválili pred dokončením posledného štádia testov.

 

img

Putin sa nechá zaočkovať niekoľko mesiacov po tom, ako v Rusku odštartovala vakcinačná kampaň. Odporocovia Kremľa argumentujú, že Putinovo otáľanie s očkovaním prispelo k už existujúcemu váhaniu ohľadom očkovania v krajine. Keď sa novinári Peskova spýtali, či by sa Putin nechal zaočkovať na kameru, aby podporil vakcinačné úsilie, hovorca kontroval, že ľudia o ňom budú počuť a on už na podporu kampane robí veľa.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Spojené štáty odmietli ponuku na rozhovor, Biden si vyslúžil kritiku Moskvy

 

„Prezident venuje pomerne značný čas svojej pracovnej doby podujatiam, diskusiám, stretnutiam súvisiacim s očkovaním, výrobou vakcín a podobe. Prezident teda robí veľa pre propagandu vakcín," povedal Peskov.

V 146-miliónovom Rusku dosiaľ zaočkovali jednou dávkou vakcíny približne 4,3 % obyvateľstva, teda len 6,3 milióna ľudí. Prieskumy verejnej mienky agentúry Levada ukazujú, že v ostatných mesiacoch stúpol počet ľudí, ktorí sa zdráhajú zaočkovať vakcínou Sputnik V. V decembri to bolo 58%, no vo februári už 62%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies