Pumu, ktorá ušla zo zoo chytili neďaleko Prahy

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 08:35 • 2 min
Pumu, ktorá ušla zo zoo chytili neďaleko Prahy

PRAHA - Pátračom sa v sobotu večer podarilo odchytiť pumu, ktorá utiekla zo zooparku v obci Zvole, okres Praha-západ v Stredočeskom kraji. Šelmu museli uspať a potom ju previezli "domov", píše webová stránka televíznej stanice Nova.

slovakia

left justify in out

Sedemročného samca menom Mourek vypátrali zamestnanci zooparku spolu so špecialistami na odchyt divokých zvierat na súmraku v okolí obce. Zviera sa tam pohybovalo od svojho štvrtkového úteku.

 

Radnica dokonca odporučila obyvateľom, aby radšej nechodili do lesa, psy mali len na vodidle a k vystresovanému zvieraťu sa nepokúšali priblížiť.

 

Ľudia zviera, ktoré ožíva príchodom noci, zbadali už v piatok nad ránom približne tri kilometre od zooparku, avšak chytiť sa ho nepodarilo. Úspech slávili pátrači tretí deň od úteku. Pumu uspali a previezli späť do zooparku.

 

Podobný incident sa odohral už vlani v júli, keď utieklo dvojročné mláďa pumy. Podľa chovateľov išlo o útok neznámeho páchateľa, ktorý zviera údajne z klietky v noci vypustil. Pumu vtedy hľadali dva dni, pripomína spravodajský server tv.nova.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies